logo adbrains

Effectieve Google Ads Sitelinks: Verhoog Verkeer, CTR & Conversies | Advertentie-Tips

google ads sitelinks

Official
Google Partner

Google Ads Sitelinks zijn extra links die onder uw advertentie worden weergegeven om mensen te helpen snel en eenvoudig naar specifieke pagina’s op uw website te navigeren. Deze sitelinks kunnen bijvoorbeeld linken naar uw contactpagina, productpagina’s of veelgestelde vragen.

Verbeterde zichtbaarheid

Door sitelinks toe te voegen aan uw advertenties, kunt u de zichtbaarheid en aantrekkingskracht van uw advertenties vergroten.

Hogere klikfrequentie (CTR)

Sitelinks kunnen de CTR van uw advertenties verhogen, aangezien gebruikers meer opties hebben om naar relevante pagina’s op uw website te gaan.

Betere gebruikerservaring

Met sitelinks kunnen gebruikers rechtstreeks naar de gewenste pagina op uw website gaan, waardoor ze tijd besparen en een betere ervaring op uw site hebben.

Flexibiliteit

U kunt sitelinks eenvoudig aanpassen en wijzigen om beter aan te sluiten bij uw marketingdoelen en seizoensgebonden promoties.

 1. Log in op uw Google Ads-account.
 2. Klik op het tabblad ‘Advertenties en extensies’ in de linkerzijbalk.
 3. Klik op ‘Extensies’ en selecteer vervolgens ‘Sitelinkextensies’.
 4. Klik op het blauwe ‘+’-symbool om een nieuwe sitelink toe te voegen.
 5. Voer de tekst en de bijbehorende URL in voor elke sitelink die u wilt toevoegen.
 6. Kies eventueel specifieke apparaten, planning en targeting.
 7. Klik op ‘Opslaan’ om uw sitelinks op te slaan en toe te voegen aan uw campagne.

Houd er rekening mee dat het toevoegen van sitelinks niet garandeert dat ze altijd worden weergegeven bij uw advertenties. Google bepaalt op basis van vele factoren, zoals de kwaliteit van uw advertenties en website, of sitelinks worden weergegeven.

Hier zijn enkele tips om effectieve sitelinks te maken die uw Google Ads-campagnes kunnen verbeteren:

Relevantie

Zorg ervoor dat uw sitelinks relevant zijn voor de advertentie en het zoekwoord waarvoor ze worden weergegeven. Hoe relevanter de sitelink, hoe groter de kans dat gebruikers erop klikken.

Duidelijke en bondige tekst

Gebruik korte, duidelijke en beschrijvende tekst voor uw sitelinks. Dit maakt het voor gebruikers eenvoudiger om te begrijpen waar de link naartoe leidt en verhoogt de kans dat ze erop klikken.

Maak unieke sitelinks voor verschillende campagnes of advertentiegroepen om ze beter af te stemmen op de specifieke doelgroepen en zoekwoorden die u target.

Als u een tijdelijke promotie of evenement heeft, kunt u sitelinks gebruiken om gebruikers rechtstreeks naar de specifieke promotiepagina te leiden. Vergeet niet om de sitelink te verwijderen of bij te werken als de promotie voorbij is.

Controleer en werk uw sitelinks regelmatig bij om ervoor te zorgen dat ze up-to-date en relevant blijven voor uw campagnes en website.

Meet de prestaties

Houd de prestaties van uw sitelinks in de gaten via het tabblad ‘Extensies’ in uw Google Ads-account. Analyseer welke sitelinks het beste presteren en pas uw strategie dienovereenkomstig aan.

Testen en optimaliseren

Experimenteer met verschillende sitelinkcombinaties en tekst om te bepalen welke het meest effectief zijn voor uw campagnes. Gebruik de gegevens die u verzamelt om uw sitelinks te optimaliseren en de best mogelijke resultaten te behalen.

Door effectieve sitelinks te creëren en te optimaliseren, kunt u de prestaties van uw Google Ads-campagnes verbeteren, meer verkeer naar uw website leiden en uiteindelijk uw online doelen bereiken. Vergeet niet om regelmatig uw sitelinkstrategie te evalueren en aan te passen om ervoor te zorgen dat u het meeste haalt uit uw advertentie-uitgaven.

Naast sitelinks zijn er nog andere advertentie-extensies die u kunt gebruiken om uw Google Ads-campagnes te verbeteren en meer verkeer naar uw website te genereren:

 1. Oproepextensies: Met oproepextensies kunt u uw telefoonnummer direct in uw advertenties weergeven. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig contact met u opnemen zonder uw website te bezoeken. Dit is vooral handig voor lokale bedrijven en dienstverleners.
 2. Locatie-extensies: Locatie-extensies tonen uw bedrijfsadres, telefoonnummer en een kaartmarkering in uw advertenties. Dit maakt het voor gebruikers gemakkelijker om uw fysieke locatie te vinden en kan het aantal bezoeken aan uw winkel of kantoor verhogen.
 3. Structured Snippet-extensies: Structured snippets geven extra informatie over specifieke aspecten van uw bedrijf, zoals productcategorieën, diensten, merken of modellen. Deze extensies kunnen gebruikers helpen beter te begrijpen wat u te bieden heeft en verhogen de kans dat ze op uw advertentie klikken.
 4. Prijsextensies: Met prijsextensies kunt u prijzen voor uw producten of diensten direct in uw advertenties weergeven. Dit kan gebruikers helpen een weloverwogen beslissing te nemen en de kans vergroten dat ze converteren nadat ze op uw advertentie hebben geklikt.
 5. App-extensies: Als u een mobiele app heeft, kunt u app-extensies gebruiken om een link naar de app-downloadpagina direct in uw advertenties op te nemen. Dit kan het aantal app-downloads verhogen en uw mobiele gebruikersbestand uitbreiden.
 6. Beoordelingsextensies: Beoordelingsextensies tonen recensies, beoordelingen of onderscheidingen van derden in uw advertenties. Dit kan het vertrouwen van gebruikers in uw bedrijf vergroten en de kans op conversie verhogen.

Door verschillende advertentie-extensies te combineren en te testen, kunt u een uitgebreide en aantrekkelijke advertentie maken die potentiële klanten aanspreekt en hen aanmoedigt om uw website te bezoeken en contact met u op te nemen. Vergeet niet om de prestaties van uw extensies regelmatig te evalueren en te optimaliseren om het meeste uit uw Google Ads-campagnes te halen.

Meer mogelijkheden voor optimalisatie

Om uw Google Ads-campagnes verder te optimaliseren en betere resultaten te behalen, kunt u ook de volgende strategieën overwegen:

Keyword onderzoek

Voer regelmatig trefwoordonderzoek uit om nieuwe, relevante zoekwoorden te identificeren waarop u zich kunt richten. Gebruik tools zoals Google Keyword Planner om zoekwoordideeën te genereren en het zoekvolume en de concurrentie voor elk zoekwoord te analyseren.

Negatieve zoekwoorden

Voeg negatieve zoekwoorden toe aan uw campagnes om te voorkomen dat uw advertenties worden weergegeven voor irrelevante zoekopdrachten. Dit kan u helpen uw advertentie-uitgaven te optimaliseren en de kwaliteit van uw klikken te verbeteren.

Advertentietekst

Schrijf overtuigende en relevante advertentieteksten die uw belangrijkste waardeproposities en aanbiedingen benadrukken. Experimenteer met verschillende koppen, beschrijvingen en call-to-actions om te zien welke combinaties de beste resultaten opleveren.

Landingspagina’s

Optimaliseer uw landingspagina’s om ervoor te zorgen dat ze relevant zijn voor uw advertenties en zoekwoorden. Zorg voor een duidelijke call-to-action, eenvoudige navigatie en snelle laadtijden om gebruikers aan te moedigen te converteren.

Biedstrategie

Kies de juiste biedstrategie voor uw campagnedoelen, zoals kosten per klik (CPC), kosten per acquisitie (CPA) of doel-ROAS (Return on Ad Spend). Pas uw biedingen regelmatig aan op basis van de prestaties van uw campagne en de concurrentie.

Campagne-instellingen

Optimaliseer uw campagne-instellingen, zoals geografische targeting, taalinstellingen en advertentieplanning, om ervoor te zorgen dat uw advertenties worden weergegeven aan de juiste gebruikers op het juiste moment.

Prestatiemeting en analyse

Maak gebruik van de rapportagetools in Google Ads en Google Analytics om de prestaties van uw campagnes te meten en analyseren. Identificeer trends, knelpunten en kansen voor verbetering om uw campagnes verder te optimaliseren en betere resultaten te behalen.

Door deze strategieën te implementeren en regelmatig uw Google Ads-campagnes te evalueren en bij te stellen, kunt u uw online zichtbaarheid vergroten, meer gekwalificeerd verkeer naar uw website leiden en uw algehele online marketingdoelen bereiken.

Weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? 

wij laten jouw bedrijf groeien 5

Wij helpen je met de groei van jouw bedrijf

Door marketing automation in te zetten bereik je je doelgroep beter, heb je minder kosten en behaal je meer conversies dan ooit tevoren.

Wij helpen bedrijven sneller en groter te groeien

Google gecertificeerd

Alle marketeers bij Adbrains zijn Google certified.

Doelgroep gericht

We richten ons op doelgroepen met behulp van de data van Google.

Slimme Campagnes

Met machine learning & AI gestuurde campagnes de beste resultaten.

Vertrouwd door al meer dan 450 tevreden gebruikers

Van de lokale schilder tot aan e-commerce bedrijven. Je kunt vertrouwen op de marketing automation van Adbrains voor Google Ads.

0

+

Goolge ads campagnes
0

%

Toename in leads
0

%

Toename in sales
0

%

Besparing in kosten

Liever een Google expert spreken?

Wil je meer weten of heb je vragen over onze werkwijze of mogelijkheden?