Effectieve Google Ads Sitelinks: Verhoog Verkeer, CTR & Conversies | Advertentie-Tips

google ads sitelinks

Official
Google Partner

Google Ads Sitelinks zijn extra links die onder uw advertentie worden weergegeven om mensen te helpen snel en eenvoudig naar specifieke pagina’s op uw website te navigeren. Deze sitelinks kunnen bijvoorbeeld linken naar uw contactpagina, productpagina’s of veelgestelde vragen.

Verbeterde zichtbaarheid

Door sitelinks toe te voegen aan uw advertenties, kunt u de zichtbaarheid en aantrekkingskracht van uw advertenties vergroten.

Hogere klikfrequentie (CTR)

Sitelinks kunnen de CTR van uw advertenties verhogen, aangezien gebruikers meer opties hebben om naar relevante pagina’s op uw website te gaan.

Betere gebruikerservaring

Met sitelinks kunnen gebruikers rechtstreeks naar de gewenste pagina op uw website gaan, waardoor ze tijd besparen en een betere ervaring op uw site hebben.

Flexibiliteit

U kunt sitelinks eenvoudig aanpassen en wijzigen om beter aan te sluiten bij uw marketingdoelen en seizoensgebonden promoties.

 1. Log in op uw Google Ads-account.
 2. Klik op het tabblad ‘Advertenties en extensies’ in de linkerzijbalk.
 3. Klik op ‘Extensies’ en selecteer vervolgens ‘Sitelinkextensies’.
 4. Klik op het blauwe ‘+’-symbool om een nieuwe sitelink toe te voegen.
 5. Voer de tekst en de bijbehorende URL in voor elke sitelink die u wilt toevoegen.
 6. Kies eventueel specifieke apparaten, planning en targeting.
 7. Klik op ‘Opslaan’ om uw sitelinks op te slaan en toe te voegen aan uw campagne.

Houd er rekening mee dat het toevoegen van sitelinks niet garandeert dat ze altijd worden weergegeven bij uw advertenties. Google bepaalt op basis van vele factoren, zoals de kwaliteit van uw advertenties en website, of sitelinks worden weergegeven.

Hier zijn enkele tips om effectieve sitelinks te maken die uw Google Ads-campagnes kunnen verbeteren:

Relevantie

Zorg ervoor dat uw sitelinks relevant zijn voor de advertentie en het zoekwoord waarvoor ze worden weergegeven. Hoe relevanter de sitelink, hoe groter de kans dat gebruikers erop klikken.

Duidelijke en bondige tekst

Gebruik korte, duidelijke en beschrijvende tekst voor uw sitelinks. Dit maakt het voor gebruikers eenvoudiger om te begrijpen waar de link naartoe leidt en verhoogt de kans dat ze erop klikken.

Maak unieke sitelinks voor verschillende campagnes of advertentiegroepen om ze beter af te stemmen op de specifieke doelgroepen en zoekwoorden die u target.

Als u een tijdelijke promotie of evenement heeft, kunt u sitelinks gebruiken om gebruikers rechtstreeks naar de specifieke promotiepagina te leiden. Vergeet niet om de sitelink te verwijderen of bij te werken als de promotie voorbij is.

Controleer en werk uw sitelinks regelmatig bij om ervoor te zorgen dat ze up-to-date en relevant blijven voor uw campagnes en website.

Meet de prestaties

Houd de prestaties van uw sitelinks in de gaten via het tabblad ‘Extensies’ in uw Google Ads-account. Analyseer welke sitelinks het beste presteren en pas uw strategie dienovereenkomstig aan.

Testen en optimaliseren

Experimenteer met verschillende sitelinkcombinaties en tekst om te bepalen welke het meest effectief zijn voor uw campagnes. Gebruik de gegevens die u verzamelt om uw sitelinks te optimaliseren en de best mogelijke resultaten te behalen.

Door effectieve sitelinks te creëren en te optimaliseren, kunt u de prestaties van uw Google Ads-campagnes verbeteren, meer verkeer naar uw website leiden en uiteindelijk uw online doelen bereiken. Vergeet niet om regelmatig uw sitelinkstrategie te evalueren en aan te passen om ervoor te zorgen dat u het meeste haalt uit uw advertentie-uitgaven.

Naast sitelinks zijn er nog andere advertentie-extensies die u kunt gebruiken om uw Google Ads-campagnes te verbeteren en meer verkeer naar uw website te genereren:

 1. Oproepextensies: Met oproepextensies kunt u uw telefoonnummer direct in uw advertenties weergeven. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig contact met u opnemen zonder uw website te bezoeken. Dit is vooral handig voor lokale bedrijven en dienstverleners.
 2. Locatie-extensies: Locatie-extensies tonen uw bedrijfsadres, telefoonnummer en een kaartmarkering in uw advertenties. Dit maakt het voor gebruikers gemakkelijker om uw fysieke locatie te vinden en kan het aantal bezoeken aan uw winkel of kantoor verhogen.
 3. Structured Snippet-extensies: Structured snippets geven extra informatie over specifieke aspecten van uw bedrijf, zoals productcategorieën, diensten, merken of modellen. Deze extensies kunnen gebruikers helpen beter te begrijpen wat u te bieden heeft en verhogen de kans dat ze op uw advertentie klikken.
 4. Prijsextensies: Met prijsextensies kunt u prijzen voor uw producten of diensten direct in uw advertenties weergeven. Dit kan gebruikers helpen een weloverwogen beslissing te nemen en de kans vergroten dat ze converteren nadat ze op uw advertentie hebben geklikt.
 5. App-extensies: Als u een mobiele app heeft, kunt u app-extensies gebruiken om een link naar de app-downloadpagina direct in uw advertenties op te nemen. Dit kan het aantal app-downloads verhogen en uw mobiele gebruikersbestand uitbreiden.
 6. Beoordelingsextensies: Beoordelingsextensies tonen recensies, beoordelingen of onderscheidingen van derden in uw advertenties. Dit kan het vertrouwen van gebruikers in uw bedrijf vergroten en de kans op conversie verhogen.

Door verschillende advertentie-extensies te combineren en te testen, kunt u een uitgebreide en aantrekkelijke advertentie maken die potentiële klanten aanspreekt en hen aanmoedigt om uw website te bezoeken en contact met u op te nemen. Vergeet niet om de prestaties van uw extensies regelmatig te evalueren en te optimaliseren om het meeste uit uw Google Ads-campagnes te halen.

Meer mogelijkheden voor optimalisatie

Om uw Google Ads-campagnes verder te optimaliseren en betere resultaten te behalen, kunt u ook de volgende strategieën overwegen:

Keyword onderzoek

Voer regelmatig trefwoordonderzoek uit om nieuwe, relevante zoekwoorden te identificeren waarop u zich kunt richten. Gebruik tools zoals Google Keyword Planner om zoekwoordideeën te genereren en het zoekvolume en de concurrentie voor elk zoekwoord te analyseren.

Negatieve zoekwoorden

Voeg negatieve zoekwoorden toe aan uw campagnes om te voorkomen dat uw advertenties worden weergegeven voor irrelevante zoekopdrachten. Dit kan u helpen uw advertentie-uitgaven te optimaliseren en de kwaliteit van uw klikken te verbeteren.

Advertentietekst

Schrijf overtuigende en relevante advertentieteksten die uw belangrijkste waardeproposities en aanbiedingen benadrukken. Experimenteer met verschillende koppen, beschrijvingen en call-to-actions om te zien welke combinaties de beste resultaten opleveren.

Landingspagina’s

Optimaliseer uw landingspagina’s om ervoor te zorgen dat ze relevant zijn voor uw advertenties en zoekwoorden. Zorg voor een duidelijke call-to-action, eenvoudige navigatie en snelle laadtijden om gebruikers aan te moedigen te converteren.

Biedstrategie

Kies de juiste biedstrategie voor uw campagnedoelen, zoals kosten per klik (CPC), kosten per acquisitie (CPA) of doel-ROAS (Return on Ad Spend). Pas uw biedingen regelmatig aan op basis van de prestaties van uw campagne en de concurrentie.

Campagne-instellingen

Optimaliseer uw campagne-instellingen, zoals geografische targeting, taalinstellingen en advertentieplanning, om ervoor te zorgen dat uw advertenties worden weergegeven aan de juiste gebruikers op het juiste moment.

Prestatiemeting en analyse

Maak gebruik van de rapportagetools in Google Ads en Google Analytics om de prestaties van uw campagnes te meten en analyseren. Identificeer trends, knelpunten en kansen voor verbetering om uw campagnes verder te optimaliseren en betere resultaten te behalen.

Door deze strategieën te implementeren en regelmatig uw Google Ads-campagnes te evalueren en bij te stellen, kunt u uw online zichtbaarheid vergroten, meer gekwalificeerd verkeer naar uw website leiden en uw algehele online marketingdoelen bereiken.

Nieuwsgierig naar wat de experts van Adbrains voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem vrijvlijvend contact op en bespreek de mogelijkheden.

wij laten jouw bedrijf groeien 5

Wij helpen je met de groei van jouw bedrijf

Door marketing automation in te zetten bereik je je doelgroep beter, heb je minder kosten en behaal je meer conversies dan ooit tevoren.

Wij helpen bedrijven sneller en groter te groeien

Google gecertificeerd

Alle marketeers bij Adbrains zijn Google certified.

Doelgroep gericht

We richten ons op doelgroepen met behulp van de data van Google.

Slimme Campagnes

Met machine learning & AI gestuurde campagnes de beste resultaten.

Vertrouwd door al meer dan 450 tevreden gebruikers

Van de lokale schilder tot aan e-commerce bedrijven. Je kunt vertrouwen op de marketing automation van Adbrains voor Google Ads.

0

+

Goolge ads campagnes
0

%

Toename in leads
0

%

Toename in sales
0

%

Besparing in kosten

Weten wat onze experts voor jou kunnen betekenen?

Samen vinden we uit hoe en of wij een verschil kunnen maken. Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!

Samenwerkingsovereenkomst

Partijen: AdBrains, en Klant

Ik huur AdBrains gevestigd aan Scheepmakershaven 2, 3261 KN in Oud-Beijerland in, volgens de voorwaarden in deze samenwerkings overeenkomst.

1.0 Services

Afspraken

Adbrains is specialist op het gebied van Google Ads Automation. Op basis van de door jou aangeleverde informatie maakt Adbrains een nieuw Google advertentie account, dat tevens door een vaste accountmanager van AdBrains wordt beheerd. Je hebt te allen tijde toegang tot dit advertentie account. Ten tijde van onze samenwerking heb je ‘alleen lezen’ toegang tot het account. Dit om te voorkomen dat er ongewenste wijzigingen worden doorgevoerd, waardoor mogelijk het algoritme en daarmee de prestaties sterk kunnen worden benadeeld. Iedere week, maand en kwartaal ontvang je een rapport dat betrekking heeft op de prestaties en vorderingen van je account.

AdBrains werkt niet met langdurige contracten. Dat houd in dat je 3 maanden na aanvang van onze samenwerking deze samenwerking maandelijks kunt opzeggen. De 3 maanden aanvangsperiode is nodig om voldoende data te kunnen genereren om ook daadwerkelijk de gewenste resultaten te kunnen behalen, en jou zo een zo goed mogelijk beeld te geven van onze werkzaamheden en de meerwaarde van AdBrains.

Fouten

We doen er alles aan om fouten te voorkomen. We kunnen echter niet garanderen dat dit nooit zal voorkomen omdat de algoritmes van Google constant veranderen. AdBrains kan daarom geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade, inclusief gederfde winst, gemiste besparingen, gemiste leads of andere incidentele, gevolg schade, ook niet als je ons hiervan op de hoogte hebt gesteld. Wat we je wel garanderen is dat we er alles aan doen om dit te voorkomen.

2.0 Wederzijdse samenwerking

We komen overeen dat wij onze uiterste best doen om aan jouw verwachtingen volgens de door jou verstrekte informatie te voldoen. Je stemt ermee in ons hierbij te helpen door ons de benodigde informatie over je website en/of markt ter beschikking te stellen en met ons samen te werken om het werk te versnellen.

3.0 Betalingsvoorwaarden

AdBrains werkt met een automatische incasso machtiging. De eerste keer dat je ons betaald kan je kiezen voor iDeal of Creditcard. Hiermee geeft je ook de expleciete toestemming om telkens na 30 dagen dit bedrag opnieuw te incasseren. AdBrains behoud zich het recht voor de werkzaamheden te staken totdat de betaling is ontvangen.

Storneringen

Het betaalde maandbedrag is niet achteraf te storneren. Dit komt omdat wij jouw advertentie budget betalen aan Google, waardoor deze kosten voor jouw bedrijf al door ons zijn gemaakt. Door deze samenwerking te activeren ga je akkoord met deze voorwaarde. Je erkent tevens dat jij te aller tijde verantwoordelijk bent voor de kosten die wij hebben gemaakt m.b.t. jouw account indien dit overhoopt toch gebeurt.

4.0 Verantwoordelijkheden

4.1 AdBrains verantwoordelijkheid

In al onze werkzaamheden houden wij ons aan de regels die Google stelt aan een Google Partner.

4.2 Jouw verantwoordelijkheid

Je garandeert dat alle elementen van tekst, afbeeldingen, video’s of andere illustraties die je ons tijdens onze samenwerking verstrekt jouw eigendom zijn, of dat je toestemming hebt om ze te gebruiken.

4.3 Verantwoordelijkheid van de klant t.b.v. nauwkeurigheid

Je bent verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van informatie over jouw producten en/of diensten die je ons verstrekt in verband met de uitvoering van deze samenwerking.

5.0 Vertrouwelijkheid

AdBrains erkent zijn verantwoordelijkheid, zowel tijdens als na de samenwerking, om alle redelijke inspanningen te doen om de vertrouwelijkheid te bewaren van alle eigendomsrechten of vertrouwelijke informatie of gegevens ontwikkeld door AdBrains namens jouw bedrijf of bekendgemaakt door jouw bedrijf tot AdBrains.

6.0 Termijn en beëindiging

6.1 Termijn van samenwerking en kennisgeving van beëindiging

Deze samenwerking wordt van kracht op de datum van de eerste betaling en wordt voortgezet tot minimaal 3 maanden na deze datum. Na deze termijn is deze overeenkomst maandelijks opzegbaar.

6.2 Ontbinding

Elk van beide partijen kan de samenwerking zonder gerechtelijke tussenkomst en zonder de inachtneming van een opzegtermijn middels een schriftelijke verklaring ontbinden:

 1. bij een tekortgeschoten in de nakoming van een verplichting op grond van deze Overeenkomst nadat de benadeelde Partij de tekortschietende Partij een ingebrekestelling heeft gestuurd waarin de tekortkomende Partij een redelijke termijn wordt geboden om alsnog haar verplichting na te komen en de tekortkomende Partij aan deze ingebrekestelling geen gehoor heeft gegeven. Een ingebrekestelling kan achterwege blijven indien nakoming blijvend onmogelijk is;

 1. indien:
  a) de andere Partij in staat van faillissement is verklaard; dan wel;
  b) aan de andere Partij, al dan niet voorlopig, surseance van betaling is verleend; dan wel;
  c) aan de andere Partij schuldsanering overeenkomstig de Wet schuldsanering natuurlijke personen (“WSNP”) is verleend; dan wel;
  d) aan de andere Partij anderszins geheel of gedeeltelijk het vrije beheer of de vrije beschikking over haar vermogen heeft verloren, een en ander ongeacht of die toestand onherroepelijk is;
  e) de andere Partij niet meer beschikt over de vereiste beroepskwalificaties beschikt.

7.0 Ads account

Bij aanvang van deze samenwerking maakt AdBrains een nieuw Google Ads account aan. Jouw huidige Google Ads campagne word gepauzeerd en tijdens onze samenwerking niet gebruikt. Het is mogelijk om bestaande advertentie teksten en/of zoekwoorden te gebruiken in de nieuwe campagnes.

Na beeindiging van deze samenwerking zullen we het nieuw door ons gemaakte advertentie account loskoppelen en verwijderen, zodat je desgewenst jouw betaande advertentie campagne weer kunt activeren.

8.0 Algemene bepalingen

8.1 Bevoegde rechter en toepasselijk recht

Beide partijen zullen zich inspannen alle geschillen met betrekking tot de tenuitvoerlegging van deze samenwerking in der minne te schikken.
Wijzigingen op deze samenwerking zullen alleen geldig zijn en alleen van kracht worden indien deze schriftelijk of via de e-mail zijn overeengekomen.
Partijen zullen instemmen met wijzigingen op deze Overeenkomst indien die noodzakelijk blijken te zijn door relevante wet- en regelgeving.

Alle geschillen waartoe deze samenwerking aanleiding zou kunnen geven, met name inzake geldigheid, interpretatie, uitvoering of ontbinding, zullen worden beslecht door de bevoegde rechter in het arrondissement waar AdBrains gevestigd is.

Deze Overeenkomst wordt beheerst door Nederlands recht. Op deze overeenkomst zijn de algemene voorwaarden van toepassing, die in te lezen zijn op de website van AdBrains.

8.2 Verklaringen en garanties

Door deze samenwerking te activeren garanderen wij gezamelijk dat elk van ons de volledige bevoegdheid heeft om deze samenwerking aan te gaan en alle verplichtingen te vervullen zonder de wettelijke of billijke rechten van een derde partij te schenden.