4 veelgestelde vragen over lokale SEO

Wat is lokale SEO en wat maakt het anders dan normale SEO?

Dit is een van de vier vragen die we in dit blog artikel behandelen. Als je nog niet zeker weet of lokale SEO iets voor jou is raad ik je aan om dit artikel te lezen.

Wat is het verschil tussen normale SEO en lokale SEO?

Ten eerste is het noodzakelijk dat we begrijpen wat lokale SEO is en waarom het bestaat.

Niet lang geleden heeft Google de lokale zoekresultaten een prioriteit gegeven over zelfs de hoogst rankende bedrijven. Dit betekent dat jij als slager in Oud-Beijerland niet hoeft te concurreren met de hoofdpagina van grotere slagerijen. Dit betekent dat als de inwoners van Oud-Beijerland “slagerij oud beijerland” of “slagerij in de buurt” opzoeken op Google de lokale resultaten te zien zijn waar jij op ranked. Zo hoef je niet te concurreren met grotere bedrijven.

Hoe zorg je ervoor dat Google bedrijven als resultaten laat zien?

Jammer genoeg is er geen manier om Google te forceren om de bedrijven kolom te laten zien bij bepaalde zoekresultaten. Het is dus zaak dat je je SEO zo inricht dat het naast je normale website SEO ook goed toegepast is voor lokale SEO. Het is behulpzaam om voordat je dit doet veelgestelde vragen op Google voor jouw branche op te zoeken en daar op in te spelen.

Welk soort bedrijven kunnen profiteren van ‘Local SEO’

‘Local SEO’ (zoals het in het engels genoemd word) is niet voor alle bedrijven. Sommige bedrijven hebben nu eenmaal geen fysieke locatie en daarom is er ook geen adres voor Google om onder de bedrijven tab te zetten. De regel is: Als je een fysieke vestiging hebt en zelf klanten bedient door middel van een winkel of shop dan is lokale SEO voor jou.

Hoe concurreer je nog steeds met bedrijven buiten je dorp/stad?

Hoewel je zeker het voordeel niet hebt tegen bedrijven buiten je dorp of stad kan je nog steeds hoger proberen te ranken op de lokale ranking zelfs in hun dorp of stad, mocht het niet te ver zijn. Als je concurrent het enorm laat liggen in de eerstvolgende stad kan je proberen boven dat bedrijf te komen in de ranking zelfs als iemand in de stad van de concurrent zoekt. Het verschil tussen jouw lokale SEO en de concurrent zijn/haar SEO moet wel een enorm verschil zitten maar soms is dit zeker haalbaar.

Peter
Peter

Peter is een Senior Online Marketing specialist met ruim 15 jaar ervaring in SEO, SEA, Linkbuilding en Social Media.

Deel dit blogartikel: