Hoe Google Ads te gebruiken voor retargeting?

google ads retargeting

Official
Google Partner

Retargeting is een vorm van online adverteren waarbij je advertenties aan specifieke doelgroepen laat zien die eerder interactie hebben gehad met je website, app of een andere vorm van digitale inhoud. Het idee is om deze doelgroepen opnieuw te bereiken met gerichte advertenties die hen aanmoedigen om terug te keren en een conversie te voltooien, zoals het plaatsen van een bestelling of het invullen van een formulier.

Retargeting is belangrijk omdat het een effectieve manier is om opnieuw in contact te komen met mensen die al geïnteresseerd zijn in je merk of producten. In plaats van te adverteren voor een breder publiek, kun je je richten op mensen die al bekend zijn met je merk en meer geneigd zijn om te converteren. Retargeting kan ook de kosten per conversie verlagen en de ROI van je advertenties verhogen.

Hoe je een Google Ads retargeting campagne opzet

Het opzetten van een Google Ads retargeting campagne is relatief eenvoudig. Volg deze stappen om aan de slag te gaan:

 1. Maak een Google Ads-account aan en log in.
 2. Maak een nieuwe campagne en kies “Display-netwerk only” als je campagnetype.
 3. Kies “Doelgroepen en remarketing” als targetingoptie.
 4. Maak een nieuwe remarketinglijst en voeg je doelgroepen toe op basis van gedrag op je website of app.
 5. Maak je advertenties en sla je campagne op.

Zorg ervoor dat je je doelgroepen zo specifiek mogelijk maakt, zodat je gerichte advertenties kunt maken die passen bij hun interesses en gedrag.

Het kiezen van de juiste doelgroep voor je retargeting campagne

Het kiezen van de juiste doelgroep is een belangrijke stap bij het opzetten van een Google Ads retargeting campagne. Je kunt verschillende soorten doelgroepen targeten, zoals websitebezoekers, app-gebruikers en e-mailabonnees.

Om de juiste doelgroep te kiezen, moet je rekening houden met je advertentiedoelen en het gedrag van je doelgroep. Als je bijvoorbeeld meer verkopen wilt genereren, richt je dan op doelgroepen die eerder een product hebben bekeken, maar het niet hebben gekocht. Als je meer leads wilt genereren, richt je dan op doelgroepen die een formulier hebben ingevuld maar geen aankoop hebben gedaan.

Zorg er ook voor dat je je doelgroepen niet te breed maakt, want dit kan leiden tot een laag conversiepercentage en een hoge CPC. Houd je doelgroepen zo specifiek mogelijk en segmenteer ze op basis van gedrag en interesses.

Hoe je effectief advertentiemateriaal maakt voor je retargeting campagne

Het maken van effectief advertentiemateriaal is essentieel voor het succes van je retargeting campagne. Hier zijn enkele tips om je advertentiemateriaal zo effectief mogelijk te maken:

 1. Gebruik aantrekkelijke visuals: Visuele elementen kunnen een grote impact hebben op het succes van je advertenties. Gebruik aantrekkelijke afbeeldingen of video’s die de aandacht van je doelgroep trekken en hen aanmoedigen om door te klikken.
 2. Schrijf overtuigende ad copy: De ad copy is net zo belangrijk als het visuele materiaal. Zorg ervoor dat je een pakkende kop schrijft en voeg een overtuigende call-to-action toe die je doelgroep aanmoedigt om actie te ondernemen.
 3. Personaliseer je advertenties: Personalisatie kan het succes van je retargeting campagne aanzienlijk vergroten. Gebruik dynamische advertenties om specifieke producten of diensten te promoten die relevant zijn voor je doelgroep.
 4. Test en optimaliseer je advertentiemateriaal: Test verschillende advertenties om te zien welke het beste werken voor je doelgroep. Gebruik A/B-testing om variaties van je advertenties te testen en optimaliseer ze op basis van de prestaties.

Hoe je je Google Ads retargeting campagne kunt lanceren en monitoren

Zodra je je Google Ads retargeting campagne hebt opgezet, is het belangrijk om deze te lanceren en te monitoren om ervoor te zorgen dat deze effectief is. Hier zijn enkele tips om je campagne te lanceren en te monitoren:

 1. Lanceer je campagne en volg de prestaties: Activeer je campagne en volg de prestaties om te zien hoe deze presteert. Houd het aantal klikken, vertoningen en conversies bij en analyseer deze gegevens om te bepalen of je campagne goed presteert.
 2. Pas biedingen aan: Pas biedingen aan om de prestaties van je campagne te optimaliseren. Verhoog je biedingen voor doelgroepen die beter converteren en verlaag ze voor doelgroepen die minder goed converteren.
 3. Optimaliseer advertenties: Optimaliseer je advertenties op basis van de prestaties. Verwijder advertenties die niet goed presteren en maak meer advertenties die wel goed presteren.
 4. Maak regelmatig rapporten: Maak regelmatig rapporten om de prestaties van je campagne bij te houden. Analyseer de gegevens en maak aanpassingen aan je campagne om deze te verbeteren.
 5. Blijf testen en verbeteren: Blijf testen en verbeteren om ervoor te zorgen dat je campagne optimaal presteert. Test verschillende advertenties, biedingen en doelgroepen om te zien wat het beste werkt voor je merk en producten.

Retargeting is een krachtig hulpmiddel voor online adverteren en Google Ads is een uitstekend platform om het uit te voeren. Door gerichte advertenties te laten zien aan doelgroepen die al bekend zijn met je merk of producten, kun je je conversies verhogen en je ROI verbeteren. Door de bovenstaande tips te volgen en je retargeting campagne regelmatig te monitoren en optimaliseren, kun je ervoor zorgen dat deze zo effectief mogelijk is. Experimenteer met verschillende doelgroepen, advertentiemateriaal en biedingen om te zien wat het beste werkt voor jouw bedrijf.

Met deze kennis kun je aan de slag gaan en je eigen retargeting campagne opzetten met behulp van Google Ads. Zorg ervoor dat je je doelgroepen zo specifiek mogelijk maakt en dat je aantrekkelijke advertenties maakt die je doelgroep aanmoedigen om actie te ondernemen. Houd je prestaties bij en maak aanpassingen aan je campagne om deze te optimaliseren. Met de juiste aanpak en de nodige inspanningen kan retargeting met Google Ads een waardevolle toevoeging zijn aan je online marketingstrategie.

Veel gestelde vragen

Retargeting en remarketing worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is een verschil tussen de twee. Retargeting richt zich op het tonen van advertenties aan mensen die eerder interactie hebben gehad met je website of app, terwijl remarketing betrekking heeft op het opnieuw targeten van mensen die eerder klant zijn geweest bij jouw bedrijf.

Retargeting op Google Ads werkt door middel van het plaatsen van een stukje code op je website of app, dat een cookie plaatst op de computer of het apparaat van de gebruiker. Deze cookie wordt gebruikt om de gebruiker te herkennen en advertenties te tonen wanneer hij of zij op andere websites surft of mobiele apps gebruikt die deel uitmaken van het Google Display-netwerk.

Met Google Ads retargeting kunnen verschillende soorten doelgroepen worden bereikt, zoals websitebezoekers, app-gebruikers, YouTube-kijkers en e-mailabonnees. Door specifieke doelgroepen te kiezen op basis van hun gedrag en interesses, kunnen adverteerders gerichte advertenties maken die meer kans hebben om te converteren.

Om effectieve advertenties te maken voor retargeting, is het belangrijk om je doelgroepen zo specifiek mogelijk te maken en advertenties te maken die aansluiten bij hun interesses en gedrag. Gebruik aantrekkelijke visuals en schrijf overtuigende ad copy met een duidelijke call-to-action. Personaliseer je advertenties om specifieke producten of diensten te promoten die relevant zijn voor je doelgroep.

Om een Google Ads retargeting campagne te optimaliseren, is het belangrijk om regelmatig te monitoren en aanpassingen te maken op basis van de prestaties. Pas je biedingen aan om de prestaties te optimaliseren, verwijder advertenties die niet goed presteren en maak meer advertenties die wel goed presteren. Test verschillende advertenties, biedingen en doelgroepen om te zien wat het beste werkt voor jouw bedrijf.

Weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? 

wij laten jouw bedrijf groeien 5

Wij helpen je met de groei van jouw bedrijf

Door marketing automation in te zetten bereik je je doelgroep beter, heb je minder kosten en behaal je meer conversies dan ooit tevoren.

Wij helpen bedrijven sneller en groter te groeien

Google gecertificeerd

Alle marketeers bij Adbrains zijn Google certified.

Doelgroep gericht

We richten ons op doelgroepen met behulp van de data van Google.

Slimme Campagnes

Met machine learning & AI gestuurde campagnes de beste resultaten.

Vertrouwd door al meer dan 450 tevreden gebruikers

Van de lokale schilder tot aan e-commerce bedrijven. Je kunt vertrouwen op de marketing automation van Adbrains voor Google Ads.

0

+

Goolge ads campagnes
0

%

Toename in leads
0

%

Toename in sales
0

%

Besparing in kosten

Liever een Google expert spreken?

Wil je meer weten of heb je vragen over onze werkwijze of mogelijkheden? 

Samenwerkingsovereenkomst

Partijen: AdBrains, en Klant

Ik huur AdBrains gevestigd aan Scheepmakershaven 2, 3261 KN in Oud-Beijerland in, volgens de voorwaarden in deze samenwerkings overeenkomst.

1.0 Services

Afspraken

Adbrains is specialist op het gebied van Google Ads Automation. Op basis van de door jou aangeleverde informatie maakt Adbrains een nieuw Google advertentie account, dat tevens door een vaste accountmanager van AdBrains wordt beheerd. Je hebt te allen tijde toegang tot dit advertentie account. Ten tijde van onze samenwerking heb je ‘alleen lezen’ toegang tot het account. Dit om te voorkomen dat er ongewenste wijzigingen worden doorgevoerd, waardoor mogelijk het algoritme en daarmee de prestaties sterk kunnen worden benadeeld. Iedere week, maand en kwartaal ontvang je een rapport dat betrekking heeft op de prestaties en vorderingen van je account.

AdBrains werkt niet met langdurige contracten. Dat houd in dat je 3 maanden na aanvang van onze samenwerking deze samenwerking maandelijks kunt opzeggen. De 3 maanden aanvangsperiode is nodig om voldoende data te kunnen genereren om ook daadwerkelijk de gewenste resultaten te kunnen behalen, en jou zo een zo goed mogelijk beeld te geven van onze werkzaamheden en de meerwaarde van AdBrains.

Fouten

We doen er alles aan om fouten te voorkomen. We kunnen echter niet garanderen dat dit nooit zal voorkomen omdat de algoritmes van Google constant veranderen. AdBrains kan daarom geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade, inclusief gederfde winst, gemiste besparingen, gemiste leads of andere incidentele, gevolg schade, ook niet als je ons hiervan op de hoogte hebt gesteld. Wat we je wel garanderen is dat we er alles aan doen om dit te voorkomen.

2.0 Wederzijdse samenwerking

We komen overeen dat wij onze uiterste best doen om aan jouw verwachtingen volgens de door jou verstrekte informatie te voldoen. Je stemt ermee in ons hierbij te helpen door ons de benodigde informatie over je website en/of markt ter beschikking te stellen en met ons samen te werken om het werk te versnellen.

3.0 Betalingsvoorwaarden

AdBrains werkt met een automatische incasso machtiging. De eerste keer dat je ons betaald kan je kiezen voor iDeal of Creditcard. Hiermee geeft je ook de expleciete toestemming om telkens na 30 dagen dit bedrag opnieuw te incasseren. AdBrains behoud zich het recht voor de werkzaamheden te staken totdat de betaling is ontvangen.

Storneringen

Het betaalde maandbedrag is niet achteraf te storneren. Dit komt omdat wij jouw advertentie budget betalen aan Google, waardoor deze kosten voor jouw bedrijf al door ons zijn gemaakt. Door deze samenwerking te activeren ga je akkoord met deze voorwaarde. Je erkent tevens dat jij te aller tijde verantwoordelijk bent voor de kosten die wij hebben gemaakt m.b.t. jouw account indien dit overhoopt toch gebeurt.

4.0 Verantwoordelijkheden

4.1 AdBrains verantwoordelijkheid

In al onze werkzaamheden houden wij ons aan de regels die Google stelt aan een Google Partner.

4.2 Jouw verantwoordelijkheid

Je garandeert dat alle elementen van tekst, afbeeldingen, video’s of andere illustraties die je ons tijdens onze samenwerking verstrekt jouw eigendom zijn, of dat je toestemming hebt om ze te gebruiken.

4.3 Verantwoordelijkheid van de klant t.b.v. nauwkeurigheid

Je bent verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van informatie over jouw producten en/of diensten die je ons verstrekt in verband met de uitvoering van deze samenwerking.

5.0 Vertrouwelijkheid

AdBrains erkent zijn verantwoordelijkheid, zowel tijdens als na de samenwerking, om alle redelijke inspanningen te doen om de vertrouwelijkheid te bewaren van alle eigendomsrechten of vertrouwelijke informatie of gegevens ontwikkeld door AdBrains namens jouw bedrijf of bekendgemaakt door jouw bedrijf tot AdBrains.

6.0 Termijn en beëindiging

6.1 Termijn van samenwerking en kennisgeving van beëindiging

Deze samenwerking wordt van kracht op de datum van de eerste betaling en wordt voortgezet tot minimaal 3 maanden na deze datum. Na deze termijn is deze overeenkomst maandelijks opzegbaar.

6.2 Ontbinding

Elk van beide partijen kan de samenwerking zonder gerechtelijke tussenkomst en zonder de inachtneming van een opzegtermijn middels een schriftelijke verklaring ontbinden:

 1. bij een tekortgeschoten in de nakoming van een verplichting op grond van deze Overeenkomst nadat de benadeelde Partij de tekortschietende Partij een ingebrekestelling heeft gestuurd waarin de tekortkomende Partij een redelijke termijn wordt geboden om alsnog haar verplichting na te komen en de tekortkomende Partij aan deze ingebrekestelling geen gehoor heeft gegeven. Een ingebrekestelling kan achterwege blijven indien nakoming blijvend onmogelijk is;

 1. indien:
  a) de andere Partij in staat van faillissement is verklaard; dan wel;
  b) aan de andere Partij, al dan niet voorlopig, surseance van betaling is verleend; dan wel;
  c) aan de andere Partij schuldsanering overeenkomstig de Wet schuldsanering natuurlijke personen (“WSNP”) is verleend; dan wel;
  d) aan de andere Partij anderszins geheel of gedeeltelijk het vrije beheer of de vrije beschikking over haar vermogen heeft verloren, een en ander ongeacht of die toestand onherroepelijk is;
  e) de andere Partij niet meer beschikt over de vereiste beroepskwalificaties beschikt.

7.0 Ads account

Bij aanvang van deze samenwerking maakt AdBrains een nieuw Google Ads account aan. Jouw huidige Google Ads campagne word gepauzeerd en tijdens onze samenwerking niet gebruikt. Het is mogelijk om bestaande advertentie teksten en/of zoekwoorden te gebruiken in de nieuwe campagnes.

Na beeindiging van deze samenwerking zullen we het nieuw door ons gemaakte advertentie account loskoppelen en verwijderen, zodat je desgewenst jouw betaande advertentie campagne weer kunt activeren.

8.0 Algemene bepalingen

8.1 Bevoegde rechter en toepasselijk recht

Beide partijen zullen zich inspannen alle geschillen met betrekking tot de tenuitvoerlegging van deze samenwerking in der minne te schikken.
Wijzigingen op deze samenwerking zullen alleen geldig zijn en alleen van kracht worden indien deze schriftelijk of via de e-mail zijn overeengekomen.
Partijen zullen instemmen met wijzigingen op deze Overeenkomst indien die noodzakelijk blijken te zijn door relevante wet- en regelgeving.

Alle geschillen waartoe deze samenwerking aanleiding zou kunnen geven, met name inzake geldigheid, interpretatie, uitvoering of ontbinding, zullen worden beslecht door de bevoegde rechter in het arrondissement waar AdBrains gevestigd is.

Deze Overeenkomst wordt beheerst door Nederlands recht. Op deze overeenkomst zijn de algemene voorwaarden van toepassing, die in te lezen zijn op de website van AdBrains.

8.2 Verklaringen en garanties

Door deze samenwerking te activeren garanderen wij gezamelijk dat elk van ons de volledige bevoegdheid heeft om deze samenwerking aan te gaan en alle verplichtingen te vervullen zonder de wettelijke of billijke rechten van een derde partij te schenden.