logo adbrains

Hoe Google Ads te gebruiken voor retargeting?

google ads retargeting

Official
Google Partner

Retargeting is een vorm van online adverteren waarbij je advertenties aan specifieke doelgroepen laat zien die eerder interactie hebben gehad met je website, app of een andere vorm van digitale inhoud. Het idee is om deze doelgroepen opnieuw te bereiken met gerichte advertenties die hen aanmoedigen om terug te keren en een conversie te voltooien, zoals het plaatsen van een bestelling of het invullen van een formulier.

Retargeting is belangrijk omdat het een effectieve manier is om opnieuw in contact te komen met mensen die al geïnteresseerd zijn in je merk of producten. In plaats van te adverteren voor een breder publiek, kun je je richten op mensen die al bekend zijn met je merk en meer geneigd zijn om te converteren. Retargeting kan ook de kosten per conversie verlagen en de ROI van je advertenties verhogen.

Hoe je een Google Ads retargeting campagne opzet

Het opzetten van een Google Ads retargeting campagne is relatief eenvoudig. Volg deze stappen om aan de slag te gaan:

 1. Maak een Google Ads-account aan en log in.
 2. Maak een nieuwe campagne en kies “Display-netwerk only” als je campagnetype.
 3. Kies “Doelgroepen en remarketing” als targetingoptie.
 4. Maak een nieuwe remarketinglijst en voeg je doelgroepen toe op basis van gedrag op je website of app.
 5. Maak je advertenties en sla je campagne op.

Zorg ervoor dat je je doelgroepen zo specifiek mogelijk maakt, zodat je gerichte advertenties kunt maken die passen bij hun interesses en gedrag.

Het kiezen van de juiste doelgroep voor je retargeting campagne

Het kiezen van de juiste doelgroep is een belangrijke stap bij het opzetten van een Google Ads retargeting campagne. Je kunt verschillende soorten doelgroepen targeten, zoals websitebezoekers, app-gebruikers en e-mailabonnees.

Om de juiste doelgroep te kiezen, moet je rekening houden met je advertentiedoelen en het gedrag van je doelgroep. Als je bijvoorbeeld meer verkopen wilt genereren, richt je dan op doelgroepen die eerder een product hebben bekeken, maar het niet hebben gekocht. Als je meer leads wilt genereren, richt je dan op doelgroepen die een formulier hebben ingevuld maar geen aankoop hebben gedaan.

Zorg er ook voor dat je je doelgroepen niet te breed maakt, want dit kan leiden tot een laag conversiepercentage en een hoge CPC. Houd je doelgroepen zo specifiek mogelijk en segmenteer ze op basis van gedrag en interesses.

Hoe je effectief advertentiemateriaal maakt voor je retargeting campagne

Het maken van effectief advertentiemateriaal is essentieel voor het succes van je retargeting campagne. Hier zijn enkele tips om je advertentiemateriaal zo effectief mogelijk te maken:

 1. Gebruik aantrekkelijke visuals: Visuele elementen kunnen een grote impact hebben op het succes van je advertenties. Gebruik aantrekkelijke afbeeldingen of video’s die de aandacht van je doelgroep trekken en hen aanmoedigen om door te klikken.
 2. Schrijf overtuigende ad copy: De ad copy is net zo belangrijk als het visuele materiaal. Zorg ervoor dat je een pakkende kop schrijft en voeg een overtuigende call-to-action toe die je doelgroep aanmoedigt om actie te ondernemen.
 3. Personaliseer je advertenties: Personalisatie kan het succes van je retargeting campagne aanzienlijk vergroten. Gebruik dynamische advertenties om specifieke producten of diensten te promoten die relevant zijn voor je doelgroep.
 4. Test en optimaliseer je advertentiemateriaal: Test verschillende advertenties om te zien welke het beste werken voor je doelgroep. Gebruik A/B-testing om variaties van je advertenties te testen en optimaliseer ze op basis van de prestaties.

Hoe je je Google Ads retargeting campagne kunt lanceren en monitoren

Zodra je je Google Ads retargeting campagne hebt opgezet, is het belangrijk om deze te lanceren en te monitoren om ervoor te zorgen dat deze effectief is. Hier zijn enkele tips om je campagne te lanceren en te monitoren:

 1. Lanceer je campagne en volg de prestaties: Activeer je campagne en volg de prestaties om te zien hoe deze presteert. Houd het aantal klikken, vertoningen en conversies bij en analyseer deze gegevens om te bepalen of je campagne goed presteert.
 2. Pas biedingen aan: Pas biedingen aan om de prestaties van je campagne te optimaliseren. Verhoog je biedingen voor doelgroepen die beter converteren en verlaag ze voor doelgroepen die minder goed converteren.
 3. Optimaliseer advertenties: Optimaliseer je advertenties op basis van de prestaties. Verwijder advertenties die niet goed presteren en maak meer advertenties die wel goed presteren.
 4. Maak regelmatig rapporten: Maak regelmatig rapporten om de prestaties van je campagne bij te houden. Analyseer de gegevens en maak aanpassingen aan je campagne om deze te verbeteren.
 5. Blijf testen en verbeteren: Blijf testen en verbeteren om ervoor te zorgen dat je campagne optimaal presteert. Test verschillende advertenties, biedingen en doelgroepen om te zien wat het beste werkt voor je merk en producten.

Retargeting is een krachtig hulpmiddel voor online adverteren en Google Ads is een uitstekend platform om het uit te voeren. Door gerichte advertenties te laten zien aan doelgroepen die al bekend zijn met je merk of producten, kun je je conversies verhogen en je ROI verbeteren. Door de bovenstaande tips te volgen en je retargeting campagne regelmatig te monitoren en optimaliseren, kun je ervoor zorgen dat deze zo effectief mogelijk is. Experimenteer met verschillende doelgroepen, advertentiemateriaal en biedingen om te zien wat het beste werkt voor jouw bedrijf.

Met deze kennis kun je aan de slag gaan en je eigen retargeting campagne opzetten met behulp van Google Ads. Zorg ervoor dat je je doelgroepen zo specifiek mogelijk maakt en dat je aantrekkelijke advertenties maakt die je doelgroep aanmoedigen om actie te ondernemen. Houd je prestaties bij en maak aanpassingen aan je campagne om deze te optimaliseren. Met de juiste aanpak en de nodige inspanningen kan retargeting met Google Ads een waardevolle toevoeging zijn aan je online marketingstrategie.

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen retargeting en remarketing?

Hoe werkt retargeting op Google Ads?

Welke soorten doelgroepen kunnen worden bereikt met Google Ads retargeting?

Hoe maak je effectieve advertenties voor retargeting?

Wat zijn de beste praktijken voor het optimaliseren van een Google Ads retargeting campagne?

Weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? 

wij laten jouw bedrijf groeien 5

Wij helpen je met de groei van jouw bedrijf

Door marketing automation in te zetten bereik je je doelgroep beter, heb je minder kosten en behaal je meer conversies dan ooit tevoren.

Wij helpen bedrijven sneller en groter te groeien

Google gecertificeerd

Alle marketeers bij Adbrains zijn Google certified.

Doelgroep gericht

We richten ons op doelgroepen met behulp van de data van Google.

Slimme Campagnes

Met machine learning & AI gestuurde campagnes de beste resultaten.

Vertrouwd door al meer dan 450 tevreden gebruikers

Van de lokale schilder tot aan e-commerce bedrijven. Je kunt vertrouwen op de marketing automation van Adbrains voor Google Ads.

0

+

Goolge ads campagnes
0

%

Toename in leads
0

%

Toename in sales
0

%

Besparing in kosten

Liever een Google expert spreken?

Wil je meer weten of heb je vragen over onze werkwijze of mogelijkheden?