logo adbrains

Performance Max campagnes in Google Ads: wat zijn ze en hoe werken ze?

performance max campagnes

Official
Google Partner

Performance Max-campagnes zijn een nieuwe advertentie-indeling die onlangs is geïntroduceerd in Google Ads. Deze campagnes zijn ontworpen om adverteerders te helpen hun merkbereik te vergroten en hun conversies te verhogen door middel van een geoptimaliseerde cross-channel aanpak. In deze blog zullen we uitleggen wat Performance Max-campagnes zijn, hoe ze werken en wat je moet weten voordat je ze implementeert in je eigen advertentiestrategie.

Wat zijn Performance Max-campagnes?

Performance Max-campagnes zijn een nieuwe advertentie-indeling in Google Ads die gebruikmaken van machine learning om je advertenties op verschillende kanalen en apparaten te optimaliseren. Met Performance Max-campagnes kun je advertenties plaatsen op het Google Zoeknetwerk, YouTube, Google Maps, het Google Display Netwerk en Discovery-kanalen.

Het doel van Performance Max-campagnes is om je merkbereik te vergroten en je conversies te verhogen door middel van een geoptimaliseerde cross-channel aanpak. Dit betekent dat je advertenties worden weergegeven op de kanalen en apparaten waar je doelgroep zich bevindt, met de juiste boodschap en op het juiste moment.

performance max performance max campagnes in google ads: wat zijn ze en hoe werken ze? performance max

Waarom zijn ze belangrijk voor adverteerders?

Performance Max-campagnes zijn van groot belang voor adverteerders, omdat ze adverteerders in staat stellen om hun bereik te vergroten en hun conversies te verhogen door middel van een geoptimaliseerde cross-channel aanpak.

Een van de belangrijkste voordelen van Performance Max-campagnes is de cross-channel aanpak. Adverteerders kunnen advertenties plaatsen op verschillende kanalen en apparaten met één enkele campagne. Dit betekent dat je doelgroep overal wordt bereikt, ongeacht waar ze zich bevinden. Met de cross-channel aanpak kunnen adverteerders hun doelgroep beter targeten en de kans vergroten dat ze de juiste boodschap op het juiste moment zien.

Een ander voordeel van Performance Max-campagnes is de geoptimaliseerde targeting. Met machine learning kunnen adverteerders hun advertenties optimaliseren op basis van verschillende signalen, zoals demografische gegevens, locatiegegevens, zoektermen en kijkgedrag. Dit betekent dat adverteerders hun advertenties kunnen targeten op de mensen die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in hun aanbod. Dit kan resulteren in een hogere conversieratio en betere ROI.

Daarnaast bieden Performance Max-campagnes geavanceerde rapportage waarmee adverteerders de prestaties van hun advertenties kunnen volgen op verschillende kanalen en apparaten. Deze rapportage biedt inzicht in hoe de doelgroep reageert op advertenties en waar er mogelijkheden zijn voor verbetering. Dit kan adverteerders helpen om hun advertentiestrategie te optimaliseren en betere resultaten te behalen.

Hoewel er ook nadelen verbonden zijn aan Performance Max-campagnes, zoals de beperkte controle over hoe advertenties worden geoptimaliseerd en waar ze worden weergegeven, wegen de voordelen zwaarder voor veel adverteerders. Performance Max-campagnes bieden een geoptimaliseerde cross-channel aanpak, geavanceerde rapportage en geoptimaliseerde targeting, wat kan leiden tot hogere conversies en een betere ROI.

In een tijd waarin digitale marketing steeds belangrijker wordt, is het voor adverteerders essentieel om hun advertentiestrategie te optimaliseren en te blijven vernieuwen. Performance Max-campagnes bieden een innovatieve manier om dit te doen door middel van geoptimaliseerde targeting en een cross-channel aanpak. Adverteerders die gebruik maken van Performance Max-campagnes kunnen hun bereik vergroten en hun conversies verhogen, wat essentieel is voor succes in de digitale wereld.

Wat zijn Performance Max-campagnes?

Cross-channel aanpak

Een van de belangrijkste voordelen van Performance Max-campagnes is de cross-channel aanpak. Met deze aanpak kunnen adverteerders hun advertenties op verschillende kanalen en apparaten plaatsen met één enkele campagne. Dit betekent dat je doelgroep overal wordt bereikt, ongeacht waar ze zich bevinden.

Met de cross-channel aanpak kunnen adverteerders hun doelgroep beter targeten en de kans vergroten dat ze de juiste boodschap op het juiste moment zien. Adverteerders kunnen gebruik maken van verschillende kanalen, zoals Google Zoeken, YouTube, Google Maps, het Google Display Netwerk en Discovery-kanalen, om hun bereik te vergroten en hun merk te promoten.

Bovendien biedt de cross-channel aanpak adverteerders meer mogelijkheden om hun doelgroep te bereiken op verschillende apparaten. Met de opkomst van mobiele apparaten is het voor adverteerders essentieel om hun advertenties aan te passen aan de verschillende schermformaten van smartphones, tablets en laptops. Met Performance Max-campagnes kunnen adverteerders hun advertenties optimaliseren voor verschillende apparaten en ervoor zorgen dat ze er goed uitzien en goed werken op elk apparaat.

De cross-channel aanpak van Performance Max-campagnes biedt adverteerders ook meer flexibiliteit en gemak bij het beheren van hun advertenties. In plaats van verschillende campagnes op verschillende kanalen en apparaten te moeten beheren, kunnen adverteerders met één enkele campagne hun advertenties op meerdere kanalen en apparaten beheren. Dit bespaart tijd en moeite en biedt meer controle over de advertentiestrategie.

Al met al biedt de cross-channel aanpak van Performance Max-campagnes adverteerders een effectieve manier om hun doelgroep te bereiken en hun conversies te verhogen. Met deze aanpak kunnen adverteerders hun bereik vergroten en hun advertenties optimaliseren voor verschillende kanalen en apparaten, wat essentieel is voor succes in de digitale wereld.

Geoptimaliseerde targeting

Een ander belangrijk voordeel van Performance Max-campagnes is de geoptimaliseerde targeting. Met behulp van machine learning kunnen adverteerders hun advertenties optimaliseren op basis van verschillende signalen, zoals demografische gegevens, locatiegegevens, zoektermen en kijkgedrag. Dit betekent dat adverteerders hun advertenties kunnen targeten op de mensen die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in hun aanbod.

Met de geoptimaliseerde targeting van Performance Max-campagnes kunnen adverteerders hun advertenties tonen aan de juiste doelgroep op het juiste moment. Door gebruik te maken van verschillende signalen kunnen adverteerders hun doelgroep beter begrijpen en hun advertenties aanpassen aan hun specifieke behoeften. Dit kan leiden tot een hogere conversieratio en betere ROI.

Een ander voordeel van geoptimaliseerde targeting is dat adverteerders hun advertenties kunnen afstemmen op specifieke zoektermen en trefwoorden. Dit betekent dat adverteerders hun advertenties kunnen weergeven aan mensen die actief op zoek zijn naar hun product of dienst. Dit kan leiden tot hogere conversies en een betere ROI.

Ten slotte biedt geoptimaliseerde targeting adverteerders de mogelijkheid om hun advertenties te targeten op basis van specifieke locaties. Adverteerders kunnen hun advertenties weergeven aan mensen die zich binnen een specifiek gebied bevinden, wat vooral handig is voor lokale bedrijven en bedrijven die hun diensten willen aanbieden aan een specifieke geografische locatie.

Al met al biedt de geoptimaliseerde targeting van Performance Max-campagnes adverteerders de mogelijkheid om hun advertenties te optimaliseren op basis van verschillende signalen en hun doelgroep beter te begrijpen. Hierdoor kunnen adverteerders hun advertenties beter afstemmen op hun doelgroep, wat kan leiden tot een hogere conversieratio en betere ROI.

Geavanceerde rapportage

Een ander belangrijk voordeel van Performance Max-campagnes is de geavanceerde rapportage. Met deze rapportage kunnen adverteerders de prestaties van hun advertenties volgen op verschillende kanalen en apparaten. Deze rapportage biedt inzicht in hoe de doelgroep reageert op advertenties en waar er mogelijkheden zijn voor verbetering.

Met geavanceerde rapportage kunnen adverteerders de prestaties van hun advertenties op verschillende kanalen en apparaten volgen. Dit betekent dat adverteerders een beter inzicht krijgen in hoe hun doelgroep reageert op advertenties en waar er mogelijkheden zijn voor verbetering. Adverteerders kunnen hun advertentiestrategie optimaliseren op basis van deze inzichten en de prestaties van hun advertenties verbeteren.

Een ander voordeel van geavanceerde rapportage is dat het adverteerders helpt om hun advertentiebudget beter te beheren. Door inzicht te krijgen in de prestaties van hun advertenties, kunnen adverteerders hun advertentiebudget effectiever gebruiken en ervoor zorgen dat ze het meeste halen uit hun advertentie-uitgaven.

Bovendien biedt geavanceerde rapportage adverteerders de mogelijkheid om hun prestaties te vergelijken met de prestaties van hun concurrenten. Dit kan adverteerders helpen om te begrijpen hoe ze zich verhouden tot de concurrentie en waar er mogelijkheden zijn om hun advertentiestrategie te verbeteren.

Al met al biedt de geavanceerde rapportage van Performance Max-campagnes adverteerders de mogelijkheid om de prestaties van hun advertenties te volgen en te begrijpen. Dit kan adverteerders helpen om hun advertentiestrategie te optimaliseren en hun prestaties te verbeteren. Door gebruik te maken van geavanceerde rapportage kunnen adverteerders ervoor zorgen dat hun advertenties effectief zijn en dat ze het meeste halen uit hun advertentie-uitgaven.

Wat zijn de voordelen van Performance Max-campagnes?

 1. Cross-channel aanpak: Performance Max-campagnes stellen je in staat om op verschillende kanalen en apparaten te adverteren met één enkele campagne. Dit betekent dat je je doelgroep kunt bereiken waar ze zich bevinden en op het juiste moment.
 2. Geoptimaliseerde targeting: Performance Max-campagnes maken gebruik van machine learning om je advertenties te optimaliseren op basis van verschillende signalen, zoals locatiegegevens en zoektermen. Dit betekent dat je je advertenties kunt targeten op de mensen die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in je aanbod.
 3. Verbeterde prestaties: Door gebruik te maken van machine learning kan Performance Max-campagnes je helpen om je prestaties te verbeteren door het optimaliseren van je advertenties op verschillende kanalen en apparaten.
 4. Geavanceerde rapportage: Performance Max-campagnes bieden geavanceerde rapportage waarmee je de prestaties van je advertenties kunt volgen op verschillende kanalen en apparaten. Dit betekent dat je beter kunt begrijpen hoe je doelgroep reageert op je advertenties en waar je je inspanningen moet concentreren om je resultaten te verbeteren.

Wat zijn de nadelen van Performance Max-campagnes?

 1. Beperkte controle: Aangezien Performance Max-campagnes gebruikmaken van machine learning, heb je minder controle over hoe je advertenties worden geoptimaliseerd en waar ze worden weergegeven. Dit kan een probleem zijn als je specifieke doelen hebt of als je bepaalde kanalen wilt uitsluiten.
 2. Hogere kosten: Performance Max-campagnes zijn duurder dan sommige andere advertentie-indelingen. Dit komt omdat je op verschillende kanalen en apparaten adverteert, wat leidt tot hogere kosten per klik en een hoger budget.
 3. Mogelijke overlap: Omdat je op verschillende kanalen en apparaten adverteert, kan er overlap ontstaan in je doelgroep. Dit kan leiden tot inefficiëntie en hogere kosten.

Hoe werken Performance Max-campagnes?

Performance Max-campagnes maken gebruik van machine learning om je advertenties te optimaliseren voor verschillende kanalen en apparaten. Dit betekent dat de machine learning algoritmen van Google Ads automatisch bepalen welke advertenties het beste presteren op basis van je doelgroep en je doelstellingen.

De machine learning van Performance Max-campagnes maakt gebruik van verschillende signalen om te bepalen waar en wanneer je advertenties worden weergegeven. Deze signalen zijn onder meer demografische gegevens, locatiegegevens, zoektermen en kijkgedrag.

Wanneer je een Performance Max-campagne start, geef je je doelstellingen op, zoals het genereren van meer verkeer naar je website, meer conversies of meer merkbekendheid. Vervolgens optimaliseert Google Ads je advertenties om deze doelstellingen te bereiken door middel van machine learning.

Hoewel Performance Max-campagnes veel voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. Hier zijn er een paar:

Hoe kun je Performance Max-campagnes implementeren in je advertentiestrategie?

Als je overweegt om Performance Max-campagnes te implementeren in je advertentiestrategie, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

 1. Zorg dat je doelstellingen duidelijk zijn: Voordat je begint met het maken van je Performance Max-campagne, moet je duidelijk je doelstellingen definiëren. Dit kan bijvoorbeeld het genereren van meer verkeer naar je website, meer conversies of meer merkbekendheid zijn.
 2. Houd rekening met je budget: Performance Max-campagnes zijn duurder dan sommige andere advertentie-indelingen, dus zorg ervoor dat je budget hierop is afgestemd.
 3. Maak gebruik van geavanceerde rapportage: Performance Max-campagnes bieden geavanceerde rapportage waarmee je de prestaties van je advertenties kunt volgen op verschillende kanalen en apparaten. Maak gebruik van deze rapportage om je advertentiestrategie te optimaliseren.
 4. Monitor en optimaliseer je campagnes: Zoals met elke andere advertentie-indeling, is het belangrijk om je Performance Max-campagnes regelmatig te monitoren en te optimaliseren om ervoor te zorgen dat ze de gewenste resultaten opleveren.

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen Performance Max-campagnes en Smart Bidding?

Moet ik een expert zijn om Performance Max-campagnes te gebruiken?

Welke soorten bedrijven zijn het meest geschikt voor Performance Max-campagnes?

Weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? 

wij laten jouw bedrijf groeien 5

Wij helpen je met de groei van jouw bedrijf

Door marketing automation in te zetten bereik je je doelgroep beter, heb je minder kosten en behaal je meer conversies dan ooit tevoren.

Wij helpen bedrijven sneller en groter te groeien

Google gecertificeerd

Alle marketeers bij Adbrains zijn Google certified.

Doelgroep gericht

We richten ons op doelgroepen met behulp van de data van Google.

Slimme Campagnes

Met machine learning & AI gestuurde campagnes de beste resultaten.

Vertrouwd door al meer dan 450 tevreden gebruikers

Van de lokale schilder tot aan e-commerce bedrijven. Je kunt vertrouwen op de marketing automation van Adbrains voor Google Ads.

0

+

Goolge ads campagnes
0

%

Toename in leads
0

%

Toename in sales
0

%

Besparing in kosten

Liever een Google expert spreken?

Wil je meer weten of heb je vragen over onze werkwijze of mogelijkheden?