Waarom Marketing automation je beste vriend is.

Marketing automation

Official
Google Partner

Google Ads is een krachtig advertentieplatform waarmee bedrijven van elke omvang hun doelgroepen kunnen bereiken en conversies kunnen stimuleren via verschillende advertentieformaten. Een van de belangrijkste kenmerken van het platform is de marketing automation waarmee adverteerders tijd kunnen besparen en hun prestaties kunnen verbeteren door repetitieve taken te automatiseren en gegevensgestuurde beslissingen te nemen.

In dit artikel bespreken we de verschillende manieren waarop bedrijven marketing automation in Google Ads kunnen gebruiken om hun advertentiecampagnes te stroomlijnen en hun ROI te verhogen.

Keyword automation

Met keyword automation kun je het bod op specifieke zoekwoorden automatisch toevoegen, pauzeren of aanpassen op basis van hun prestaties. Hiermee kunt u ervoor zorgen dat uw advertenties aan het meest relevante publiek worden getoond en dat u geen budget verspilt aan niet-renderende zoekwoorden.

Advertentieschema’s automatiseren

Met advertentieschema’s Automation kunt u specifieke dagen en tijden instellen waarop uw advertenties moeten draaien. Dit kan u helpen uw publiek te bereiken wanneer zij het meest waarschijnlijk online zijn en ontvankelijk voor uw advertenties, wat leidt tot hogere conversiepercentages.

Advertentiegroepen Automatiseren

Met advertentiegroepen Automation kunt u snel en gemakkelijk grote aantallen advertentiegroepen maken en beheren. Dit kan u tijd besparen doordat u snel wijzigingen in uw advertentiegroepen kunt aanbrengen zonder dat u ze allemaal handmatig hoeft bij te werken.

Targeting Automatiseren

Met Targeting Automation kunt u uw targeting automatisch aanpassen op basis van de prestaties van uw advertenties. Dit kan u helpen het meest waardevolle publiek voor uw bedrijf te bereiken en ervoor zorgen dat u geen budget verspilt aan ineffectieve targeting.

Bied automatiseren

Met biedautomatisering kunt u regels instellen voor het automatisch aanpassen van uw biedingen op basis van verschillende factoren, zoals kosten per klik, conversiepercentage en meer. Dit kan u helpen uw biedingen te optimaliseren en uw rendement op investering te verbeteren.

Wat is marketing automation?

Marketing automation is het gebruik van technologie om marketingtaken en -processen te automatiseren en te stroomlijnen. Dit kan taken omvatten zoals e-mailmarketing, het plaatsen van berichten op sociale media, het genereren van leads en klantsegmentatie. Door marketingautomatisering te gebruiken, kunnen bedrijven hun efficiëntie en effectiviteit verbeteren, waardoor ze meer middelen aan andere bedrijfsonderdelen kunnen toewijzen. Hieronder 6 manieren waarmee marketingautomatisering bedrijven kan helpen:

 1. Leads genereren:
  Marketingautomatiseringstools kunnen worden gebruikt om leads vast te leggen via websiteformulieren, landingspagina’s en e-mailcampagnes. Zodra leads zijn vastgelegd, kunnen zij automatisch worden gesegmenteerd in verschillende groepen op basis van hun kenmerken en interesses, waardoor het gemakkelijker wordt hen te benaderen met relevante aanbiedingen en berichten.
 2. E-mailmarketing:
  Automatiseringstools kunnen bedrijven helpen geautomatiseerde e-mailcampagnes te maken en te versturen op basis van bepaalde acties of gedragingen van de ontvangers. Er kan bijvoorbeeld een geautomatiseerde welkomstmail naar nieuwe abonnees worden gestuurd, of een gepersonaliseerde e-mail naar een klant die zijn winkelmandje heeft achtergelaten.
 3. Beheer van sociale media:
  Marketingautomatiseringstools kunnen worden gebruikt voor het plannen en automatiseren van socialemediaposts op verschillende platforms, waardoor bedrijven hun aanwezigheid en bereik op social media kunnen vergroten.
 4. Analyse en rapportage:
  Sommige marketingautomatiseringstools bieden gedetailleerde analyse- en rapportagemogelijkheden die bedrijven kunnen helpen de prestaties van hun campagnes te begrijpen, waaronder hoeveel leads werden gegenereerd, hoeveel conversies plaatsvonden en hoeveel inkomsten werden gegenereerd.
 5. CRM:
  Sommige tools kunnen worden geïntegreerd met CRM-software, waarmee bedrijven taken in verband met klantenbeheer kunnen automatiseren en interacties met leads en klanten kunnen bijhouden.
 6. Personalisering:
  Automatiseringstools kunnen worden gebruikt om inhoud en marketingberichten te personaliseren voor verschillende groepen klanten, waardoor de effectiviteit van campagnes toeneemt en sterkere relaties met klanten kunnen worden opgebouwd.

In het algemeen kan marketing automation bedrijven helpen tijd en middelen te besparen, de doeltreffendheid van hun campagnes te verbeteren en waardevolle inzichten te verwerven in hun doelgroep. Het vereist echter een bepaald niveau van technische vaardigheden en ook planning om automatiseringscampagnes op te zetten en te beslissen welke aspecten van de marketing moeten worden geautomatiseerd.

Waarom bedrijven marketingautomation moeten gebruiken.

 1. Verhoogde efficiëntie:
  Met marketing automation kunnen bedrijven repetitieve taken automatiseren, zoals e-mailcampagnes, posts op sociale media en het genereren van leads. Dit bespaart tijd en middelen, waardoor bedrijven zich kunnen richten op belangrijkere taken zoals strategieontwikkeling en klantbetrokkenheid.
 2. Verbeterde effectiviteit:
  Door marketing automation te gebruiken, kunnen bedrijven hun publiek effectiever targeten, hun marketingberichten personaliseren en hun resultaten in real-time volgen. Dit helpt om de effectiviteit van marketingcampagnes te vergroten en het rendement op investeringen te verbeteren.
 3. Betere klantsegmentatie:
  Met marketingautomatiseringstools kunnen bedrijven hun publiek segmenteren in verschillende groepen op basis van kenmerken en gedrag. Hierdoor kunnen bedrijven zeer gerichte en gepersonaliseerde berichten sturen, wat kan leiden tot een hogere betrokkenheid en conversie.
 4. Analyse en rapportage:
  Automatiseringstools bieden gedetailleerde analyse- en rapportagemogelijkheden die bedrijven kunnen helpen de prestaties van hun campagnes te begrijpen, zodat ze datagestuurde beslissingen kunnen nemen en hun inspanningen in de loop van de tijd kunnen optimaliseren.
 5. CRM-integratie:
  Marketingautomatiseringstools kunnen integreren met CRM-software, waardoor bedrijven taken met betrekking tot klantbeheer kunnen automatiseren en interacties met leads en klanten kunnen bijhouden.
 6. Schaalbaarheid:
  Als bedrijven groeien, moeten hun marketinginspanningen gelijke tred houden met de groei. Met marketingautomatisering kunnen bedrijven hun campagnes efficiënt opschalen, meer mensen bereiken en meer leads genereren.

Kortom, marketingautomation kan bedrijven helpen tijd te besparen, de doeltreffendheid van hun campagnes te verbeteren en waardevolle inzichten te verwerven in hun doelgroep. Het stelt bedrijven in staat hun publiek effectiever te benaderen, hun marketingboodschappen te personaliseren en hun resultaten in real-time te volgen. Het maakt het ook mogelijk om het klanttraject te verbeteren, taken te automatiseren en maakt het gemakkelijker om inspanningen op te schalen bij groei.

Meest gestelde vragen

Google Ads automation is het gebruik van tools en technologie om verschillende taken en processen binnen het Google Ads platform te automatiseren. Dit kunnen taken zijn zoals keyword management, ad scheduling, bid optimalisatie en targeting aanpassingen. Het doel van Google Ads automatisering is om de efficiëntie en prestaties te verbeteren en tegelijkertijd de tijd die nodig is om campagnes te beheren te verminderen

Enkele voorbeelden van taken die geautomatiseerd kunnen worden in Google Ads zijn zoekwoordbeheer (bijv. toevoegen, pauzeren of aanpassen van biedingen op specifieke zoekwoorden op basis van prestaties), advertentieplanning (bijv. instellen van specifieke dagen en tijden waarop advertenties moeten worden uitgevoerd), advertentiegroepbeheer, targetingaanpassingen (bijv. aanpassen van targeting op basis van advertentieprestaties) en bodoptimalisatie (bijv. aanpassen van biedingen op basis van kosten per klik en conversiepercentage).

Automatisering in Google Ads kan uw bedrijf helpen door het beheer van uw campagnes te stroomlijnen, waardoor u tijd en middelen bespaart. Door taken zoals zoekwoordbeheer, advertentieplanning en bodoptimalisatie te automatiseren, kunt u zich richten op belangrijkere taken zoals strategieontwikkeling en klantbetrokkenheid. Bovendien kan automatisering helpen de prestaties van uw campagnes te verbeteren door datagestuurde beslissingen te nemen en uw doelgroep op het juiste moment te bereiken.

Een paar best practices voor het gebruik van automatisering in Google Ads zijn het stellen van duidelijke doelen voor uw campagnes, het regelmatig monitoren en analyseren van prestatiegegevens en het voortdurend testen en optimaliseren van uw campagnes. Daarnaast is het belangrijk om de juiste regels op te stellen en te controleren of alle technische instellingen goed zijn geconfigureerd, zodat de automatisering naar verwachting wordt uitgevoerd.

Enig niveau van technische vaardigheden is nuttig bij het gebruik van automatisering in Google Ads, maar het is niet per se vereist. Veel automatiseringstools bieden eenvoudige interfaces en stapsgewijze instructies, waardoor bedrijven van alle groottes en vaardigheidsniveaus het platform gemakkelijk kunnen gebruiken. Als u echter gebruik wilt maken van meer geavanceerde functies en aanpassingen, is het wellicht beter om een Google Ads Expert in te zetten. Bij Adbrains ben je dan aan het juist adres.

Weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? 

wij laten jouw bedrijf groeien 5

Wij helpen je met de groei van jouw bedrijf

Door marketing automation in te zetten bereik je je doelgroep beter, heb je minder kosten en behaal je meer conversies dan ooit tevoren.

Wij helpen bedrijven sneller en groter te groeien

Google gecertificeerd

Alle marketeers bij Adbrains zijn Google certified.

Doelgroep gericht

We richten ons op doelgroepen met behulp van de data van Google.

Slimme Campagnes

Met machine learning & AI gestuurde campagnes de beste resultaten.

Vertrouwd door al meer dan 450 tevreden gebruikers

Van de lokale schilder tot aan e-commerce bedrijven. Je kunt vertrouwen op de marketing automation van Adbrains voor Google Ads.

0

+

Goolge ads campagnes
0

%

Toename in leads
0

%

Toename in sales
0

%

Besparing in kosten

Liever een Google expert spreken?

Wil je meer weten of heb je vragen over onze werkwijze of mogelijkheden? 

Samenwerkingsovereenkomst

Partijen: AdBrains, en Klant

Ik huur AdBrains gevestigd aan Scheepmakershaven 2, 3261 KN in Oud-Beijerland in, volgens de voorwaarden in deze samenwerkings overeenkomst.

1.0 Services

Afspraken

Adbrains is specialist op het gebied van Google Ads Automation. Op basis van de door jou aangeleverde informatie maakt Adbrains een nieuw Google advertentie account, dat tevens door een vaste accountmanager van AdBrains wordt beheerd. Je hebt te allen tijde toegang tot dit advertentie account. Ten tijde van onze samenwerking heb je ‘alleen lezen’ toegang tot het account. Dit om te voorkomen dat er ongewenste wijzigingen worden doorgevoerd, waardoor mogelijk het algoritme en daarmee de prestaties sterk kunnen worden benadeeld. Iedere week, maand en kwartaal ontvang je een rapport dat betrekking heeft op de prestaties en vorderingen van je account.

AdBrains werkt niet met langdurige contracten. Dat houd in dat je 3 maanden na aanvang van onze samenwerking deze samenwerking maandelijks kunt opzeggen. De 3 maanden aanvangsperiode is nodig om voldoende data te kunnen genereren om ook daadwerkelijk de gewenste resultaten te kunnen behalen, en jou zo een zo goed mogelijk beeld te geven van onze werkzaamheden en de meerwaarde van AdBrains.

Fouten

We doen er alles aan om fouten te voorkomen. We kunnen echter niet garanderen dat dit nooit zal voorkomen omdat de algoritmes van Google constant veranderen. AdBrains kan daarom geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade, inclusief gederfde winst, gemiste besparingen, gemiste leads of andere incidentele, gevolg schade, ook niet als je ons hiervan op de hoogte hebt gesteld. Wat we je wel garanderen is dat we er alles aan doen om dit te voorkomen.

2.0 Wederzijdse samenwerking

We komen overeen dat wij onze uiterste best doen om aan jouw verwachtingen volgens de door jou verstrekte informatie te voldoen. Je stemt ermee in ons hierbij te helpen door ons de benodigde informatie over je website en/of markt ter beschikking te stellen en met ons samen te werken om het werk te versnellen.

3.0 Betalingsvoorwaarden

AdBrains werkt met een automatische incasso machtiging. De eerste keer dat je ons betaald kan je kiezen voor iDeal of Creditcard. Hiermee geeft je ook de expleciete toestemming om telkens na 30 dagen dit bedrag opnieuw te incasseren. AdBrains behoud zich het recht voor de werkzaamheden te staken totdat de betaling is ontvangen.

Storneringen

Het betaalde maandbedrag is niet achteraf te storneren. Dit komt omdat wij jouw advertentie budget betalen aan Google, waardoor deze kosten voor jouw bedrijf al door ons zijn gemaakt. Door deze samenwerking te activeren ga je akkoord met deze voorwaarde. Je erkent tevens dat jij te aller tijde verantwoordelijk bent voor de kosten die wij hebben gemaakt m.b.t. jouw account indien dit overhoopt toch gebeurt.

4.0 Verantwoordelijkheden

4.1 AdBrains verantwoordelijkheid

In al onze werkzaamheden houden wij ons aan de regels die Google stelt aan een Google Partner.

4.2 Jouw verantwoordelijkheid

Je garandeert dat alle elementen van tekst, afbeeldingen, video’s of andere illustraties die je ons tijdens onze samenwerking verstrekt jouw eigendom zijn, of dat je toestemming hebt om ze te gebruiken.

4.3 Verantwoordelijkheid van de klant t.b.v. nauwkeurigheid

Je bent verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van informatie over jouw producten en/of diensten die je ons verstrekt in verband met de uitvoering van deze samenwerking.

5.0 Vertrouwelijkheid

AdBrains erkent zijn verantwoordelijkheid, zowel tijdens als na de samenwerking, om alle redelijke inspanningen te doen om de vertrouwelijkheid te bewaren van alle eigendomsrechten of vertrouwelijke informatie of gegevens ontwikkeld door AdBrains namens jouw bedrijf of bekendgemaakt door jouw bedrijf tot AdBrains.

6.0 Termijn en beëindiging

6.1 Termijn van samenwerking en kennisgeving van beëindiging

Deze samenwerking wordt van kracht op de datum van de eerste betaling en wordt voortgezet tot minimaal 3 maanden na deze datum. Na deze termijn is deze overeenkomst maandelijks opzegbaar.

6.2 Ontbinding

Elk van beide partijen kan de samenwerking zonder gerechtelijke tussenkomst en zonder de inachtneming van een opzegtermijn middels een schriftelijke verklaring ontbinden:

 1. bij een tekortgeschoten in de nakoming van een verplichting op grond van deze Overeenkomst nadat de benadeelde Partij de tekortschietende Partij een ingebrekestelling heeft gestuurd waarin de tekortkomende Partij een redelijke termijn wordt geboden om alsnog haar verplichting na te komen en de tekortkomende Partij aan deze ingebrekestelling geen gehoor heeft gegeven. Een ingebrekestelling kan achterwege blijven indien nakoming blijvend onmogelijk is;

 1. indien:
  a) de andere Partij in staat van faillissement is verklaard; dan wel;
  b) aan de andere Partij, al dan niet voorlopig, surseance van betaling is verleend; dan wel;
  c) aan de andere Partij schuldsanering overeenkomstig de Wet schuldsanering natuurlijke personen (“WSNP”) is verleend; dan wel;
  d) aan de andere Partij anderszins geheel of gedeeltelijk het vrije beheer of de vrije beschikking over haar vermogen heeft verloren, een en ander ongeacht of die toestand onherroepelijk is;
  e) de andere Partij niet meer beschikt over de vereiste beroepskwalificaties beschikt.

7.0 Ads account

Bij aanvang van deze samenwerking maakt AdBrains een nieuw Google Ads account aan. Jouw huidige Google Ads campagne word gepauzeerd en tijdens onze samenwerking niet gebruikt. Het is mogelijk om bestaande advertentie teksten en/of zoekwoorden te gebruiken in de nieuwe campagnes.

Na beeindiging van deze samenwerking zullen we het nieuw door ons gemaakte advertentie account loskoppelen en verwijderen, zodat je desgewenst jouw betaande advertentie campagne weer kunt activeren.

8.0 Algemene bepalingen

8.1 Bevoegde rechter en toepasselijk recht

Beide partijen zullen zich inspannen alle geschillen met betrekking tot de tenuitvoerlegging van deze samenwerking in der minne te schikken.
Wijzigingen op deze samenwerking zullen alleen geldig zijn en alleen van kracht worden indien deze schriftelijk of via de e-mail zijn overeengekomen.
Partijen zullen instemmen met wijzigingen op deze Overeenkomst indien die noodzakelijk blijken te zijn door relevante wet- en regelgeving.

Alle geschillen waartoe deze samenwerking aanleiding zou kunnen geven, met name inzake geldigheid, interpretatie, uitvoering of ontbinding, zullen worden beslecht door de bevoegde rechter in het arrondissement waar AdBrains gevestigd is.

Deze Overeenkomst wordt beheerst door Nederlands recht. Op deze overeenkomst zijn de algemene voorwaarden van toepassing, die in te lezen zijn op de website van AdBrains.

8.2 Verklaringen en garanties

Door deze samenwerking te activeren garanderen wij gezamelijk dat elk van ons de volledige bevoegdheid heeft om deze samenwerking aan te gaan en alle verplichtingen te vervullen zonder de wettelijke of billijke rechten van een derde partij te schenden.