logo adbrains

Waarom Marketing automation je beste vriend is.

Marketing automation

Official
Google Partner

Google Ads is een krachtig advertentieplatform waarmee bedrijven van elke omvang hun doelgroepen kunnen bereiken en conversies kunnen stimuleren via verschillende advertentieformaten. Een van de belangrijkste kenmerken van het platform is de marketing automation waarmee adverteerders tijd kunnen besparen en hun prestaties kunnen verbeteren door repetitieve taken te automatiseren en gegevensgestuurde beslissingen te nemen.

In dit artikel bespreken we de verschillende manieren waarop bedrijven marketing automation in Google Ads kunnen gebruiken om hun advertentiecampagnes te stroomlijnen en hun ROI te verhogen.

Keyword automation

Met keyword automation kun je het bod op specifieke zoekwoorden automatisch toevoegen, pauzeren of aanpassen op basis van hun prestaties. Hiermee kunt u ervoor zorgen dat uw advertenties aan het meest relevante publiek worden getoond en dat u geen budget verspilt aan niet-renderende zoekwoorden.

Advertentieschema’s automatiseren

Met advertentieschema’s Automation kunt u specifieke dagen en tijden instellen waarop uw advertenties moeten draaien. Dit kan u helpen uw publiek te bereiken wanneer zij het meest waarschijnlijk online zijn en ontvankelijk voor uw advertenties, wat leidt tot hogere conversiepercentages.

Advertentiegroepen Automatiseren

Met advertentiegroepen Automation kunt u snel en gemakkelijk grote aantallen advertentiegroepen maken en beheren. Dit kan u tijd besparen doordat u snel wijzigingen in uw advertentiegroepen kunt aanbrengen zonder dat u ze allemaal handmatig hoeft bij te werken.

Targeting Automatiseren

Met Targeting Automation kunt u uw targeting automatisch aanpassen op basis van de prestaties van uw advertenties. Dit kan u helpen het meest waardevolle publiek voor uw bedrijf te bereiken en ervoor zorgen dat u geen budget verspilt aan ineffectieve targeting.

Bied automatiseren

Met biedautomatisering kunt u regels instellen voor het automatisch aanpassen van uw biedingen op basis van verschillende factoren, zoals kosten per klik, conversiepercentage en meer. Dit kan u helpen uw biedingen te optimaliseren en uw rendement op investering te verbeteren.

Wat is marketing automation?

Marketing automation is het gebruik van technologie om marketingtaken en -processen te automatiseren en te stroomlijnen. Dit kan taken omvatten zoals e-mailmarketing, het plaatsen van berichten op sociale media, het genereren van leads en klantsegmentatie. Door marketingautomatisering te gebruiken, kunnen bedrijven hun efficiëntie en effectiviteit verbeteren, waardoor ze meer middelen aan andere bedrijfsonderdelen kunnen toewijzen. Hieronder 6 manieren waarmee marketingautomatisering bedrijven kan helpen:

 1. Leads genereren:
  Marketingautomatiseringstools kunnen worden gebruikt om leads vast te leggen via websiteformulieren, landingspagina’s en e-mailcampagnes. Zodra leads zijn vastgelegd, kunnen zij automatisch worden gesegmenteerd in verschillende groepen op basis van hun kenmerken en interesses, waardoor het gemakkelijker wordt hen te benaderen met relevante aanbiedingen en berichten.
 2. E-mailmarketing:
  Automatiseringstools kunnen bedrijven helpen geautomatiseerde e-mailcampagnes te maken en te versturen op basis van bepaalde acties of gedragingen van de ontvangers. Er kan bijvoorbeeld een geautomatiseerde welkomstmail naar nieuwe abonnees worden gestuurd, of een gepersonaliseerde e-mail naar een klant die zijn winkelmandje heeft achtergelaten.
 3. Beheer van sociale media:
  Marketingautomatiseringstools kunnen worden gebruikt voor het plannen en automatiseren van socialemediaposts op verschillende platforms, waardoor bedrijven hun aanwezigheid en bereik op social media kunnen vergroten.
 4. Analyse en rapportage:
  Sommige marketingautomatiseringstools bieden gedetailleerde analyse- en rapportagemogelijkheden die bedrijven kunnen helpen de prestaties van hun campagnes te begrijpen, waaronder hoeveel leads werden gegenereerd, hoeveel conversies plaatsvonden en hoeveel inkomsten werden gegenereerd.
 5. CRM:
  Sommige tools kunnen worden geïntegreerd met CRM-software, waarmee bedrijven taken in verband met klantenbeheer kunnen automatiseren en interacties met leads en klanten kunnen bijhouden.
 6. Personalisering:
  Automatiseringstools kunnen worden gebruikt om inhoud en marketingberichten te personaliseren voor verschillende groepen klanten, waardoor de effectiviteit van campagnes toeneemt en sterkere relaties met klanten kunnen worden opgebouwd.

In het algemeen kan marketing automation bedrijven helpen tijd en middelen te besparen, de doeltreffendheid van hun campagnes te verbeteren en waardevolle inzichten te verwerven in hun doelgroep. Het vereist echter een bepaald niveau van technische vaardigheden en ook planning om automatiseringscampagnes op te zetten en te beslissen welke aspecten van de marketing moeten worden geautomatiseerd.

Waarom bedrijven marketingautomation moeten gebruiken.

 1. Verhoogde efficiëntie:
  Met marketing automation kunnen bedrijven repetitieve taken automatiseren, zoals e-mailcampagnes, posts op sociale media en het genereren van leads. Dit bespaart tijd en middelen, waardoor bedrijven zich kunnen richten op belangrijkere taken zoals strategieontwikkeling en klantbetrokkenheid.
 2. Verbeterde effectiviteit:
  Door marketing automation te gebruiken, kunnen bedrijven hun publiek effectiever targeten, hun marketingberichten personaliseren en hun resultaten in real-time volgen. Dit helpt om de effectiviteit van marketingcampagnes te vergroten en het rendement op investeringen te verbeteren.
 3. Betere klantsegmentatie:
  Met marketingautomatiseringstools kunnen bedrijven hun publiek segmenteren in verschillende groepen op basis van kenmerken en gedrag. Hierdoor kunnen bedrijven zeer gerichte en gepersonaliseerde berichten sturen, wat kan leiden tot een hogere betrokkenheid en conversie.
 4. Analyse en rapportage:
  Automatiseringstools bieden gedetailleerde analyse- en rapportagemogelijkheden die bedrijven kunnen helpen de prestaties van hun campagnes te begrijpen, zodat ze datagestuurde beslissingen kunnen nemen en hun inspanningen in de loop van de tijd kunnen optimaliseren.
 5. CRM-integratie:
  Marketingautomatiseringstools kunnen integreren met CRM-software, waardoor bedrijven taken met betrekking tot klantbeheer kunnen automatiseren en interacties met leads en klanten kunnen bijhouden.
 6. Schaalbaarheid:
  Als bedrijven groeien, moeten hun marketinginspanningen gelijke tred houden met de groei. Met marketingautomatisering kunnen bedrijven hun campagnes efficiënt opschalen, meer mensen bereiken en meer leads genereren.

Kortom, marketingautomation kan bedrijven helpen tijd te besparen, de doeltreffendheid van hun campagnes te verbeteren en waardevolle inzichten te verwerven in hun doelgroep. Het stelt bedrijven in staat hun publiek effectiever te benaderen, hun marketingboodschappen te personaliseren en hun resultaten in real-time te volgen. Het maakt het ook mogelijk om het klanttraject te verbeteren, taken te automatiseren en maakt het gemakkelijker om inspanningen op te schalen bij groei.

Meest gestelde vragen

Wat is Google Ads automation?

Wat zijn enkele voorbeelden van taken die geautomatiseerd kunnen worden in Google Ads?

Hoe kan automatisering in Google Ads mijn bedrijf helpen?

Wat zijn best practices voor het gebruik van automatisering in Google Ads?

Is het nodig om een bepaald niveau van technische vaardigheden te hebben om Google Ads automatisering te gebruiken?

Weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? 

wij laten jouw bedrijf groeien 5

Wij helpen je met de groei van jouw bedrijf

Door marketing automation in te zetten bereik je je doelgroep beter, heb je minder kosten en behaal je meer conversies dan ooit tevoren.

Wij helpen bedrijven sneller en groter te groeien

Google gecertificeerd

Alle marketeers bij Adbrains zijn Google certified.

Doelgroep gericht

We richten ons op doelgroepen met behulp van de data van Google.

Slimme Campagnes

Met machine learning & AI gestuurde campagnes de beste resultaten.

Vertrouwd door al meer dan 450 tevreden gebruikers

Van de lokale schilder tot aan e-commerce bedrijven. Je kunt vertrouwen op de marketing automation van Adbrains voor Google Ads.

0

+

Goolge ads campagnes
0

%

Toename in leads
0

%

Toename in sales
0

%

Besparing in kosten

Liever een Google expert spreken?

Wil je meer weten of heb je vragen over onze werkwijze of mogelijkheden?