Het belang van een goede content strategie

content strategie

Official
Google Partner

Wij zijn tegenwoordig omringd door allerlei soorten online content, van tekst, afbeeldingen, video’s en veel meer. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw content opvalt tussen alle andere content op het internet? Dit is waar een content strategie belangrijk wordt. Een content strategie is een plan voor de creatie en distributie van content die aansluit bij jouw doelen en bij de behoeften van je doelgroep.

Maar waarom is een content strategie nu zo belangrijk voor SEO? SEO staat voor zoekmachine optimalisatie en is het proces om jouw website hoger te laten ranken in zoekmachine resultaten. Een goede content strategie kan helpen bij het verbeteren van je SEO omdat het ervoor zorgt dat je inhoud relevant en waardevol is voor je doelgroep. Zoekmachines belonen websites die relevante en waardevolle content bieden aan hun gebruikers.

Bovendien kan een content strategie ook helpen bij het identificeren van zoekwoorden die belangrijk zijn voor je doelgroep. Deze zoekwoorden kun je vervolgens integreren in je content, waardoor zoekmachines begrijpen waarover je inhoud gaat en hoe deze relevant is voor zoekopdrachten van gebruikers. Hierdoor wordt je website beter gevonden en kan je hoger ranken in zoekresultaten.

Waarom een content strategie?

Wat is er zo belangrijk aan een content strategie. Veel mensen zijn zich niet bewust van de impact die een content strategie kan hebben op het online succes van een bedrijf. Of het nu gaat om het verbeteren van de zoekmachine ranking, het begrijpen en vervullen van de behoeften van je doelgroep of het opbouwen van een online reputatie en merkbekendheid, een content strategie is een must. Lees verder om te ontdekken waarom.

Verbeteren van zoekmachine ranking

Een goede content strategie kan je helpen bij het verbeteren van je zoekmachine ranking. Zoekmachines belonen websites die relevante en waardevolle content bieden aan hun gebruikers. Door middel van een content strategie kun je ervoor zorgen dat je inhoud relevant is voor je doelgroep en zoekmachines. Hierdoor wordt je website beter gevonden en kan je hoger ranken in zoekresultaten.

Behoefte van de doelgroep beter begrijpen en vervullen

Met een content strategie kun je de behoeften van je doelgroep beter begrijpen en vervullen. Door te weten wat je doelgroep zoekt en waar ze naar op zoek zijn, kun je ervoor zorgen dat je content aansluit bij deze behoeften en verwachtingen. Hierdoor wordt je doelgroep geholpen en zullen ze meer geneigd zijn om terug te keren naar je website.

Het opbouwen van een online reputatie en merkbekendheid

Met een content strategie kun je ook werken aan het opbouwen van een online reputatie en merkbekendheid. Door consistent waardevolle content te publiceren, laat je zien wat je als bedrijf te bieden hebt en wat je waarden en missie zijn. Hierdoor kun je vertrouwen opbouwen bij je doelgroep en zullen ze meer geneigd zijn om zaken met je te doen.

Het opstellen van een content strategie

Een content strategie is belangrijk, maar hoe stel je die op? In dit hoofdstuk geven wij jou de stappen om een solide content strategie op te stellen. Van het bepalen van je doelstellingen, het analyseren van je doelgroep tot het uitvoeren van keyword research, wij hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet.

Doelstellingen bepalen

Het bepalen van je doelstellingen is de eerste stap in het opstellen van een content strategie. Hierdoor weet je waar je naar toe werkt en wat je wilt bereiken met je content. Of het nu gaat om het genereren van leads, het opbouwen van merkbekendheid of het verhogen van je websiteverkeer, door doelstellingen te bepalen, kun je gericht werken aan het realiseren van deze doelen.

Target audience analyse

Een andere belangrijke stap in het opstellen van een content strategie is het analyseren van je doelgroep. Hierdoor krijg je inzicht in wie je doelgroep is, wat hun behoeften en verwachtingen zijn en hoe je hen het beste kunt bereiken. Met deze informatie kun je gericht content maken die aansluit bij de behoeften van je doelgroep en hen aanspreekt.

Keyword research

Tot slot is keyword research een belangrijk onderdeel van het opstellen van een content strategie. Hierdoor kun je ontdekken welke zoektermen je doelgroep gebruikt en waar ze naar op zoek zijn. Op basis hiervan kun je content maken die gericht is op deze zoektermen, waardoor je website beter gevonden wordt door zoekmachines en je doelgroep.

Content categorisatie en planning

Na het bepalen van je doelstellingen, het analyseren van je doelgroep en het uitvoeren van keyword research, is het tijd om je content te categoriseren en te plannen. Hierdoor kun je gericht werken aan het creëren van content die aansluit bij je doelstellingen en je doelgroep. Het categoriseren van content maakt het ook makkelijker om een planning op te stellen, zodat je weet wanneer je welke content gaat publiceren.

Aansturing op resultaat en analyse

Een content strategie is niet af zodra deze is opgesteld, maar begint pas daadwerkelijk te werken wanneer je op basis hiervan content gaat publiceren. Door resultaten te meten en te analyseren, kun je bijsturen waar nodig en zorgen dat je content strategie steeds beter aansluit bij de behoeften van je doelgroep en je doelstellingen. Hierdoor blijf je gericht werken aan het realiseren van deze doelen en verbetert de impact van je content strategie.

Uitvoering van de content strategie

Het is belangrijk om de strategie niet alleen op papier te hebben staan, maar deze ook daadwerkelijk uit te voeren. Hierdoor kun je de gewenste resultaten bereiken en het succes van je content strategie meten. We bespreken in dit hoofdstuk de stappen die nodig zijn om de content strategie uit te voeren, van de productie en distributie van de content tot de opvolging en analyse van de resultaten.

Productie en distributie van de content

In deze stap ga je de content daadwerkelijk produceren en publiceren. Dit doe je door te zorgen voor een gestructureerde aanpak, zodat je zeker weet dat de content die je produceert ook daadwerkelijk bijdraagt aan het bereiken van je doelstellingen. Ook is het belangrijk om te bepalen op welke kanalen je de content gaat publiceren, zodat je gericht op je doelgroep kunt inspelen.

Promotie en marketing van de content

Om ervoor te zorgen dat je content ook daadwerkelijk gezien wordt door je doelgroep, is het belangrijk om de content te promoten en te marketen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je content te delen op social media, te optimaliseren voor zoekmachines of door gebruik te maken van betaalde online advertenties. Hierdoor bereik je een groter publiek en kun je gericht werken aan het verhogen van de impact van je content.

Opvolging en analyse van de resultaten

Tot slot is het belangrijk om te blijven meten en analyseren wat het effect is van je content strategie. Hierdoor kun je bijsturen waar nodig en zorgen dat je steeds gericht blijft werken aan het bereiken van je doelstellingen. Door de resultaten te analyseren kun je inzicht krijgen in wat werkt en wat niet werkt en daarop inspelen. Dit zorgt voor continu verbetering van je content strategie en helpt je bij het verhogen van de impact en het succes ervan.

Nieuwsgierig naar wat de experts van Adbrains voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem vrijvlijvend contact op en bespreek de mogelijkheden.

wij laten jouw bedrijf groeien 5

Wij helpen je met de groei van jouw bedrijf

Door marketing automation in te zetten bereik je je doelgroep beter, heb je minder kosten en behaal je meer conversies dan ooit tevoren.

Wij helpen bedrijven sneller en groter te groeien

Google gecertificeerd

Alle marketeers bij Adbrains zijn Google certified.

Doelgroep gericht

We richten ons op doelgroepen met behulp van de data van Google.

Slimme Campagnes

Met machine learning & AI gestuurde campagnes de beste resultaten.

Vertrouwd door al meer dan 450 tevreden gebruikers

Van de lokale schilder tot aan e-commerce bedrijven. Je kunt vertrouwen op de marketing automation van Adbrains voor Google Ads.

0

+

Goolge ads campagnes
0

%

Toename in leads
0

%

Toename in sales
0

%

Besparing in kosten

Weten wat onze experts voor jou kunnen betekenen?

Samen vinden we uit hoe en of wij een verschil kunnen maken. Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!

Samenwerkingsovereenkomst

Partijen: AdBrains, en Klant

Ik huur AdBrains gevestigd aan Scheepmakershaven 2, 3261 KN in Oud-Beijerland in, volgens de voorwaarden in deze samenwerkings overeenkomst.

1.0 Services

Afspraken

Adbrains is specialist op het gebied van Google Ads Automation. Op basis van de door jou aangeleverde informatie maakt Adbrains een nieuw Google advertentie account, dat tevens door een vaste accountmanager van AdBrains wordt beheerd. Je hebt te allen tijde toegang tot dit advertentie account. Ten tijde van onze samenwerking heb je ‘alleen lezen’ toegang tot het account. Dit om te voorkomen dat er ongewenste wijzigingen worden doorgevoerd, waardoor mogelijk het algoritme en daarmee de prestaties sterk kunnen worden benadeeld. Iedere week, maand en kwartaal ontvang je een rapport dat betrekking heeft op de prestaties en vorderingen van je account.

AdBrains werkt niet met langdurige contracten. Dat houd in dat je 3 maanden na aanvang van onze samenwerking deze samenwerking maandelijks kunt opzeggen. De 3 maanden aanvangsperiode is nodig om voldoende data te kunnen genereren om ook daadwerkelijk de gewenste resultaten te kunnen behalen, en jou zo een zo goed mogelijk beeld te geven van onze werkzaamheden en de meerwaarde van AdBrains.

Fouten

We doen er alles aan om fouten te voorkomen. We kunnen echter niet garanderen dat dit nooit zal voorkomen omdat de algoritmes van Google constant veranderen. AdBrains kan daarom geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade, inclusief gederfde winst, gemiste besparingen, gemiste leads of andere incidentele, gevolg schade, ook niet als je ons hiervan op de hoogte hebt gesteld. Wat we je wel garanderen is dat we er alles aan doen om dit te voorkomen.

2.0 Wederzijdse samenwerking

We komen overeen dat wij onze uiterste best doen om aan jouw verwachtingen volgens de door jou verstrekte informatie te voldoen. Je stemt ermee in ons hierbij te helpen door ons de benodigde informatie over je website en/of markt ter beschikking te stellen en met ons samen te werken om het werk te versnellen.

3.0 Betalingsvoorwaarden

AdBrains werkt met een automatische incasso machtiging. De eerste keer dat je ons betaald kan je kiezen voor iDeal of Creditcard. Hiermee geeft je ook de expleciete toestemming om telkens na 30 dagen dit bedrag opnieuw te incasseren. AdBrains behoud zich het recht voor de werkzaamheden te staken totdat de betaling is ontvangen.

Storneringen

Het betaalde maandbedrag is niet achteraf te storneren. Dit komt omdat wij jouw advertentie budget betalen aan Google, waardoor deze kosten voor jouw bedrijf al door ons zijn gemaakt. Door deze samenwerking te activeren ga je akkoord met deze voorwaarde. Je erkent tevens dat jij te aller tijde verantwoordelijk bent voor de kosten die wij hebben gemaakt m.b.t. jouw account indien dit overhoopt toch gebeurt.

4.0 Verantwoordelijkheden

4.1 AdBrains verantwoordelijkheid

In al onze werkzaamheden houden wij ons aan de regels die Google stelt aan een Google Partner.

4.2 Jouw verantwoordelijkheid

Je garandeert dat alle elementen van tekst, afbeeldingen, video’s of andere illustraties die je ons tijdens onze samenwerking verstrekt jouw eigendom zijn, of dat je toestemming hebt om ze te gebruiken.

4.3 Verantwoordelijkheid van de klant t.b.v. nauwkeurigheid

Je bent verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van informatie over jouw producten en/of diensten die je ons verstrekt in verband met de uitvoering van deze samenwerking.

5.0 Vertrouwelijkheid

AdBrains erkent zijn verantwoordelijkheid, zowel tijdens als na de samenwerking, om alle redelijke inspanningen te doen om de vertrouwelijkheid te bewaren van alle eigendomsrechten of vertrouwelijke informatie of gegevens ontwikkeld door AdBrains namens jouw bedrijf of bekendgemaakt door jouw bedrijf tot AdBrains.

6.0 Termijn en beëindiging

6.1 Termijn van samenwerking en kennisgeving van beëindiging

Deze samenwerking wordt van kracht op de datum van de eerste betaling en wordt voortgezet tot minimaal 3 maanden na deze datum. Na deze termijn is deze overeenkomst maandelijks opzegbaar.

6.2 Ontbinding

Elk van beide partijen kan de samenwerking zonder gerechtelijke tussenkomst en zonder de inachtneming van een opzegtermijn middels een schriftelijke verklaring ontbinden:

 1. bij een tekortgeschoten in de nakoming van een verplichting op grond van deze Overeenkomst nadat de benadeelde Partij de tekortschietende Partij een ingebrekestelling heeft gestuurd waarin de tekortkomende Partij een redelijke termijn wordt geboden om alsnog haar verplichting na te komen en de tekortkomende Partij aan deze ingebrekestelling geen gehoor heeft gegeven. Een ingebrekestelling kan achterwege blijven indien nakoming blijvend onmogelijk is;

 1. indien:
  a) de andere Partij in staat van faillissement is verklaard; dan wel;
  b) aan de andere Partij, al dan niet voorlopig, surseance van betaling is verleend; dan wel;
  c) aan de andere Partij schuldsanering overeenkomstig de Wet schuldsanering natuurlijke personen (“WSNP”) is verleend; dan wel;
  d) aan de andere Partij anderszins geheel of gedeeltelijk het vrije beheer of de vrije beschikking over haar vermogen heeft verloren, een en ander ongeacht of die toestand onherroepelijk is;
  e) de andere Partij niet meer beschikt over de vereiste beroepskwalificaties beschikt.

7.0 Ads account

Bij aanvang van deze samenwerking maakt AdBrains een nieuw Google Ads account aan. Jouw huidige Google Ads campagne word gepauzeerd en tijdens onze samenwerking niet gebruikt. Het is mogelijk om bestaande advertentie teksten en/of zoekwoorden te gebruiken in de nieuwe campagnes.

Na beeindiging van deze samenwerking zullen we het nieuw door ons gemaakte advertentie account loskoppelen en verwijderen, zodat je desgewenst jouw betaande advertentie campagne weer kunt activeren.

8.0 Algemene bepalingen

8.1 Bevoegde rechter en toepasselijk recht

Beide partijen zullen zich inspannen alle geschillen met betrekking tot de tenuitvoerlegging van deze samenwerking in der minne te schikken.
Wijzigingen op deze samenwerking zullen alleen geldig zijn en alleen van kracht worden indien deze schriftelijk of via de e-mail zijn overeengekomen.
Partijen zullen instemmen met wijzigingen op deze Overeenkomst indien die noodzakelijk blijken te zijn door relevante wet- en regelgeving.

Alle geschillen waartoe deze samenwerking aanleiding zou kunnen geven, met name inzake geldigheid, interpretatie, uitvoering of ontbinding, zullen worden beslecht door de bevoegde rechter in het arrondissement waar AdBrains gevestigd is.

Deze Overeenkomst wordt beheerst door Nederlands recht. Op deze overeenkomst zijn de algemene voorwaarden van toepassing, die in te lezen zijn op de website van AdBrains.

8.2 Verklaringen en garanties

Door deze samenwerking te activeren garanderen wij gezamelijk dat elk van ons de volledige bevoegdheid heeft om deze samenwerking aan te gaan en alle verplichtingen te vervullen zonder de wettelijke of billijke rechten van een derde partij te schenden.