SEO optimalisatie: De sleutel tot succes!

seo optimalisatie

Official
Google Partner

Waarom is SEO optimalisatie belangrijk?

Een SEO rapport geeft je inzicht in hoe jouw website het doet op het gebied van SEO optimalisatie. Het rapport laat zien of de maatregelen die je hebt genomen om je online zichtbaarheid te verbeteren, effect hebben gehad. Hierdoor kun je gericht verbeteringen aanbrengen waardoor je meer verkeer naar je website krijgt en je online doelstellingen sneller bereikt.

Doel van dit artikel

In dit blogartikel bespreken wij de belangrijkste elementen die minimaal in een SEO rapport aanwezig moeten zijn. Wij willen je hiermee helpen bij het beoordelen van je huidige rapporten en het bepalen van verdere stappen voor verbetering.

Traffic

Hoeveel bezoekers krijgt de website?

Een belangrijke KPI (Key Performance Indicator) om te meten is het aantal bezoekers op je website. Het rapport moet inzicht geven in hoeveel verkeer je website krijgt en of dit verkeer is toegenomen of afgenomen ten opzichte van een vorige rapportage. Als er sprake is van een afname, moeten er verder onderzoeken worden uitgevoerd om de oorzaak hiervan te achterhalen.

Waar komt het verkeer vandaan?

Het is ook belangrijk om te weten waar het verkeer vandaan komt. Bij SEO optimalisatie wordt onderscheid gemaakt tussen organische zoekopdrachten, direct verkeer, verkeer via verwijzingslinks, etc. Zo kun je gericht verbeteringen aanbrengen waardoor je meer verkeer via de gewenste verkeersbronnen krijgt.

Rankings

Wat zijn de huidige zoekwoordposities van de website?

Een andere belangrijke KPI is de zoekwoordpositie van je website. Dit is de plek waar je website op de zoekresultatenpagina’s van zoekmachines wordt getoond bij bepaalde zoekwoorden. Een rapport moet inzicht geven in de huidige zoekwoordposities van de website en of deze posities zijn verbeterd of verslechterd ten opzichte van een vorige rapportage.

Zijn de zoekwoordposities verbeterd ten opzichte van een vorige rapportage?

Als de zoekwoordposities verbeterd zijn ten opzichte van een vorige rapportage, is dit een goed teken. Dit betekent dat je website beter vindbaar is geworden voor zoekopdrachten gerelateerd aan deze zoekwoorden. Als de posities slechter zijn geworden, moeten er verder onderzoeken uitgevoerd worden om de oorzaak hiervan te achterhalen en gericht verbeteringen aan te brengen.

On-page SEO optimalisatie

URL-structuur

De URL-structuur is een belangrijk onderdeel van de on-page optimalisatie. Een logische en overzichtelijke URL-structuur zorgt ervoor dat zowel gebruikers als zoekmachines makkelijker door de website kunnen navigeren. Hierbij moeten URL’s kort, beschrijvend en zoekwoordrijk zijn. Het is belangrijk om te weten of de URL-structuur in orde is en of er eventuele verbeteringen aangebracht kunnen worden.

Titel- en meta-omschrijvingen

Titel- en meta-omschrijvingen zijn belangrijk voor zowel zoekmachines als gebruikers. Deze omschrijvingen geven in één oogopslag aan waar de pagina over gaat en wat de gebruiker op de pagina kan verwachten. Het is belangrijk om de titel- en meta-omschrijvingen uniek te maken voor elke pagina en zoekwoordrijk te maken. Hierdoor zullen zoekmachines de pagina beter kunnen begrijpen en gebruikers snel en eenvoudig vinden wat ze zoeken.

Header-tags

Header-tags (H1, H2, H3, etc.) helpen bij de opbouw van de inhoud van een pagina en geven aan wat belangrijk is. Zoekmachines gebruiken deze tags om de inhoud van de pagina beter te begrijpen en te categoriseren. Het is belangrijk om header-tags op de juiste manier te gebruiken en te zorgen voor een logische opbouw van de inhoud.

Content-kwaliteit

De kwaliteit van de content op een website is belangrijk voor zowel zoekmachines als gebruikers. Goede en relevante content zorgt ervoor dat gebruikers op de website blijven en dat zoekmachines de website beter begrijpen en waarderen. Het is belangrijk om te weten of de content van hoge kwaliteit is en of er eventuele verbeteringen aangebracht kunnen worden.

Off-page SEO optimalisatie

In dit onderdeel gaat het om het aantal backlinks naar de website. Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website. Het is belangrijk om te weten hoeveel backlinks er zijn, omdat dit invloed heeft op de vindbaarheid van de website. Hoe meer backlinks, hoe hoger de website in de zoekresultaten zal staan.

Naast het aantal backlinks is ook de kwaliteit van de backlinks belangrijk. Backlinks van hoge kwaliteit komen van betrouwbare en relevante websites en hebben een grotere invloed op de vindbaarheid van de website. Backlinks van lage kwaliteit kunnen zelfs een negatieve invloed hebben. Het is belangrijk om te weten of de backlinks van hoge kwaliteit zijn, om eventuele verbeteringen aan te brengen.

Mobiele optimalisatie

Is de website goed geoptimaliseerd voor mobiele apparaten?

De groei van mobiel internetgebruik maakt het steeds belangrijker om ervoor te zorgen dat websites goed geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten. Een website die niet goed werkt op mobiele apparaten kan slechte gebruikerservaringen opleveren en een negatieve invloed hebben op de zoekresultaten. Het is belangrijk om te weten of de website goed geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten en of er eventuele verbeteringen aangebracht kunnen worden.

Laadtijden op mobiele apparaten

De laadtijd van een website is een belangrijke factor voor de gebruikerservaring en de zoekresultaten. Gebruikers verwachten snelle laadtijden en zoekmachines belonen snelle websites met betere zoekresultaten. Het is belangrijk om te weten hoe snel de website laadt op mobiele apparaten en of er eventuele verbeteringen aangebracht kunnen worden om de laadtijd te verbeteren.

Conversie

Conversiepercentage

Het conversiepercentage is het percentage bezoekers dat daadwerkelijk een gewenste actie uitvoert op de website, zoals het invullen van een formulier of het doen van een aankoop. Het is belangrijk om te weten hoeveel bezoekers zich daadwerkelijk veranderen in klanten, omdat dit aangeeft hoe effectief de website is in het converteren van bezoekers.

Doelen en funnels

Doelen en funnels helpen bedrijven bij het vaststellen van de stappen die bezoekers nemen op de website om tot een gewenste actie te komen. Dit helpt bij het identificeren van eventuele knelpunten in de conversieproces en bij het bepalen van verdere verbeteringen.

Gebruikerservaring

Bounce rate

De bounce rate is het percentage bezoekers dat de website verlaat zonder verder te klikken naar een andere pagina. Een hoge bounce rate kan aangeven dat de website niet aansluit bij de verwachtingen van de bezoekers of dat de inhoud niet relevant is.

Gemiddelde tijd op de website

De gemiddelde tijd die bezoekers op de website doorbrengen, geeft aan hoe interessant en relevant de inhoud is voor de bezoekers. Het is belangrijk om de gemiddelde tijd op de website te meten en te verbeteren, omdat dit invloed heeft op de zoekresultaten en de conversie.

Gemiddeld aantal bekeken pagina’s per sessie

Het gemiddelde aantal bekeken pagina’s per sessie geeft aan hoe ver bezoekers op de website door navigeren. Dit geeft inzicht in hoe interessant en relevant de inhoud is en of de bezoekers verder op de website zoeken naar informatie.

Sociale media-aanwezigheid

Aantal volgers op sociale media

Het aantal volgers op sociale media kan een indicatie zijn van de bekendheid en het bereik van het bedrijf. Het is belangrijk om inzicht te hebben in het aantal volgers en eventuele verbeteringen aan te brengen om het bereik te vergroten.

Engagement op sociale media

Engagement op sociale media, zoals reacties en likes, geeft aan hoe actief en betrokken de volgers zijn. Het is belangrijk om inzicht te hebben in het engagement op sociale media en verdere verbeteringen aan te brengen om het engagement te verhogen.

SEO uitbesteden: Waarom zou je dit doen?

De zoekmachine optimalisatie (SEO) van je website is een belangrijk aspect van je online aanwezigheid en bepaalt in grote mate hoe goed je gevonden wordt door zoekmachines zoals Google. Helaas is het optimaliseren van je website voor zoekmachines een tijdrovend en complex proces waar veel kennis en ervaring voor nodig is. Gelukkig is er een oplossing: SEO uitbesteden.

Door SEO uit te besteden aan een professioneel bureau of expert, ben je verzekerd van de best mogelijke resultaten voor je website. Een ervaren SEO-specialist weet precies hoe hij je website moet optimaliseren en zal zorgen voor een efficiënte en effectieve aanpak. Hierdoor zal je zien dat je organische zoekresultaten snel zullen verbeteren en je website een hogere positie in de zoekresultaten zal verkrijgen.

Het uitbesteden van SEO betekent echter niet dat je helemaal niets meer hoeft te doen. Je moet nog steeds de inhoud van je website bijhouden en regelmatig nieuwe content toevoegen. Maar door het uitbesteden van de technische kant van SEO, kun je je richten op het ontwikkelen van je website en het creëren van waardevolle content.

Bovendien biedt het uitbesteden van SEO veel voordelen, zoals kostenbesparing en tijdwinst. Je hoeft niet meer tijd en moeite te steken in het leren van complexe technieken en methoden. In plaats daarvan kun je je richten op andere aspecten van je online aanwezigheid, zoals marketing en verkoop.

Als je serieus bezig bent met het verbeteren van de online zichtbaarheid van je website, overweeg dan zeker om de SEO uit te besteden aan een ervaren professional. Je zult versteld staan van de resultaten die je kunt bereiken en hoeveel tijd en moeite je bespaart.

Weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? 

wij laten jouw bedrijf groeien 5

Wij helpen je met de groei van jouw bedrijf

Door marketing automation in te zetten bereik je je doelgroep beter, heb je minder kosten en behaal je meer conversies dan ooit tevoren.

Wij helpen bedrijven sneller en groter te groeien

Google gecertificeerd

Alle marketeers bij Adbrains zijn Google certified.

Doelgroep gericht

We richten ons op doelgroepen met behulp van de data van Google.

Slimme Campagnes

Met machine learning & AI gestuurde campagnes de beste resultaten.

Vertrouwd door al meer dan 450 tevreden gebruikers

Van de lokale schilder tot aan e-commerce bedrijven. Je kunt vertrouwen op de marketing automation van Adbrains voor Google Ads.

0

+

Goolge ads campagnes
0

%

Toename in leads
0

%

Toename in sales
0

%

Besparing in kosten

Liever een Google expert spreken?

Wil je meer weten of heb je vragen over onze werkwijze of mogelijkheden? 

Samenwerkingsovereenkomst

Partijen: AdBrains, en Klant

Ik huur AdBrains gevestigd aan Scheepmakershaven 2, 3261 KN in Oud-Beijerland in, volgens de voorwaarden in deze samenwerkings overeenkomst.

1.0 Services

Afspraken

Adbrains is specialist op het gebied van Google Ads Automation. Op basis van de door jou aangeleverde informatie maakt Adbrains een nieuw Google advertentie account, dat tevens door een vaste accountmanager van AdBrains wordt beheerd. Je hebt te allen tijde toegang tot dit advertentie account. Ten tijde van onze samenwerking heb je ‘alleen lezen’ toegang tot het account. Dit om te voorkomen dat er ongewenste wijzigingen worden doorgevoerd, waardoor mogelijk het algoritme en daarmee de prestaties sterk kunnen worden benadeeld. Iedere week, maand en kwartaal ontvang je een rapport dat betrekking heeft op de prestaties en vorderingen van je account.

AdBrains werkt niet met langdurige contracten. Dat houd in dat je 3 maanden na aanvang van onze samenwerking deze samenwerking maandelijks kunt opzeggen. De 3 maanden aanvangsperiode is nodig om voldoende data te kunnen genereren om ook daadwerkelijk de gewenste resultaten te kunnen behalen, en jou zo een zo goed mogelijk beeld te geven van onze werkzaamheden en de meerwaarde van AdBrains.

Fouten

We doen er alles aan om fouten te voorkomen. We kunnen echter niet garanderen dat dit nooit zal voorkomen omdat de algoritmes van Google constant veranderen. AdBrains kan daarom geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade, inclusief gederfde winst, gemiste besparingen, gemiste leads of andere incidentele, gevolg schade, ook niet als je ons hiervan op de hoogte hebt gesteld. Wat we je wel garanderen is dat we er alles aan doen om dit te voorkomen.

2.0 Wederzijdse samenwerking

We komen overeen dat wij onze uiterste best doen om aan jouw verwachtingen volgens de door jou verstrekte informatie te voldoen. Je stemt ermee in ons hierbij te helpen door ons de benodigde informatie over je website en/of markt ter beschikking te stellen en met ons samen te werken om het werk te versnellen.

3.0 Betalingsvoorwaarden

AdBrains werkt met een automatische incasso machtiging. De eerste keer dat je ons betaald kan je kiezen voor iDeal of Creditcard. Hiermee geeft je ook de expleciete toestemming om telkens na 30 dagen dit bedrag opnieuw te incasseren. AdBrains behoud zich het recht voor de werkzaamheden te staken totdat de betaling is ontvangen.

Storneringen

Het betaalde maandbedrag is niet achteraf te storneren. Dit komt omdat wij jouw advertentie budget betalen aan Google, waardoor deze kosten voor jouw bedrijf al door ons zijn gemaakt. Door deze samenwerking te activeren ga je akkoord met deze voorwaarde. Je erkent tevens dat jij te aller tijde verantwoordelijk bent voor de kosten die wij hebben gemaakt m.b.t. jouw account indien dit overhoopt toch gebeurt.

4.0 Verantwoordelijkheden

4.1 AdBrains verantwoordelijkheid

In al onze werkzaamheden houden wij ons aan de regels die Google stelt aan een Google Partner.

4.2 Jouw verantwoordelijkheid

Je garandeert dat alle elementen van tekst, afbeeldingen, video’s of andere illustraties die je ons tijdens onze samenwerking verstrekt jouw eigendom zijn, of dat je toestemming hebt om ze te gebruiken.

4.3 Verantwoordelijkheid van de klant t.b.v. nauwkeurigheid

Je bent verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van informatie over jouw producten en/of diensten die je ons verstrekt in verband met de uitvoering van deze samenwerking.

5.0 Vertrouwelijkheid

AdBrains erkent zijn verantwoordelijkheid, zowel tijdens als na de samenwerking, om alle redelijke inspanningen te doen om de vertrouwelijkheid te bewaren van alle eigendomsrechten of vertrouwelijke informatie of gegevens ontwikkeld door AdBrains namens jouw bedrijf of bekendgemaakt door jouw bedrijf tot AdBrains.

6.0 Termijn en beëindiging

6.1 Termijn van samenwerking en kennisgeving van beëindiging

Deze samenwerking wordt van kracht op de datum van de eerste betaling en wordt voortgezet tot minimaal 3 maanden na deze datum. Na deze termijn is deze overeenkomst maandelijks opzegbaar.

6.2 Ontbinding

Elk van beide partijen kan de samenwerking zonder gerechtelijke tussenkomst en zonder de inachtneming van een opzegtermijn middels een schriftelijke verklaring ontbinden:

 1. bij een tekortgeschoten in de nakoming van een verplichting op grond van deze Overeenkomst nadat de benadeelde Partij de tekortschietende Partij een ingebrekestelling heeft gestuurd waarin de tekortkomende Partij een redelijke termijn wordt geboden om alsnog haar verplichting na te komen en de tekortkomende Partij aan deze ingebrekestelling geen gehoor heeft gegeven. Een ingebrekestelling kan achterwege blijven indien nakoming blijvend onmogelijk is;

 1. indien:
  a) de andere Partij in staat van faillissement is verklaard; dan wel;
  b) aan de andere Partij, al dan niet voorlopig, surseance van betaling is verleend; dan wel;
  c) aan de andere Partij schuldsanering overeenkomstig de Wet schuldsanering natuurlijke personen (“WSNP”) is verleend; dan wel;
  d) aan de andere Partij anderszins geheel of gedeeltelijk het vrije beheer of de vrije beschikking over haar vermogen heeft verloren, een en ander ongeacht of die toestand onherroepelijk is;
  e) de andere Partij niet meer beschikt over de vereiste beroepskwalificaties beschikt.

7.0 Ads account

Bij aanvang van deze samenwerking maakt AdBrains een nieuw Google Ads account aan. Jouw huidige Google Ads campagne word gepauzeerd en tijdens onze samenwerking niet gebruikt. Het is mogelijk om bestaande advertentie teksten en/of zoekwoorden te gebruiken in de nieuwe campagnes.

Na beeindiging van deze samenwerking zullen we het nieuw door ons gemaakte advertentie account loskoppelen en verwijderen, zodat je desgewenst jouw betaande advertentie campagne weer kunt activeren.

8.0 Algemene bepalingen

8.1 Bevoegde rechter en toepasselijk recht

Beide partijen zullen zich inspannen alle geschillen met betrekking tot de tenuitvoerlegging van deze samenwerking in der minne te schikken.
Wijzigingen op deze samenwerking zullen alleen geldig zijn en alleen van kracht worden indien deze schriftelijk of via de e-mail zijn overeengekomen.
Partijen zullen instemmen met wijzigingen op deze Overeenkomst indien die noodzakelijk blijken te zijn door relevante wet- en regelgeving.

Alle geschillen waartoe deze samenwerking aanleiding zou kunnen geven, met name inzake geldigheid, interpretatie, uitvoering of ontbinding, zullen worden beslecht door de bevoegde rechter in het arrondissement waar AdBrains gevestigd is.

Deze Overeenkomst wordt beheerst door Nederlands recht. Op deze overeenkomst zijn de algemene voorwaarden van toepassing, die in te lezen zijn op de website van AdBrains.

8.2 Verklaringen en garanties

Door deze samenwerking te activeren garanderen wij gezamelijk dat elk van ons de volledige bevoegdheid heeft om deze samenwerking aan te gaan en alle verplichtingen te vervullen zonder de wettelijke of billijke rechten van een derde partij te schenden.