logo adbrains

Wat is Search Impression Share en wat kun je ermee?

search impression share

Official
Google Partner

Als je een website beheert of betrokken bent bij digitale marketing, is het belangrijk om te begrijpen hoeveel zichtbaarheid je hebt in de zoekresultaten van zoekmachines. Dit wordt gemeten met behulp van een metric genaamd “Search Impression Share” (SIS). In deze blog zullen we uitleggen wat SIS is, waarom het belangrijk is en hoe je het kunt gebruiken om je online zichtbaarheid te verbeteren.

Wat is Search Impression Share?

Search Impression Share is een metriek die aangeeft hoeveel procent van het aantaal keer dat een zoekopdracht wordt uitgevoerd, jouw advertentie of website wordt weergegeven. Het wordt berekend door het aantal keer dat je website wordt weergegeven in de zoekresultaten te delen door het totale aantal keer dat het had kunnen worden weergegeven.

Bijvoorbeeld, als je website in 50 van de 100 zoekopdrachten werd weergegeven, dan is je Search Impression Share 50%. Dit betekent dat je in de helft van de zoekopdrachten aanwezig was en in de andere helft niet.

Waarom is Search Impression Share belangrijk?

Search Impression Share is een belangrijke metriek voor digitale marketeers omdat het hen helpt te begrijpen hoe vaak hun advertenties of websites in de zoekresultaten worden weergegeven. Het kan ook helpen bij het identificeren van gebieden waar ze hun online aanwezigheid kunnen verbeteren.

Als je bijvoorbeeld merkt dat je Search Impression Share laag is, kan dit betekenen dat je advertenties niet goed genoeg zijn geoptimaliseerd voor de zoektermen die je target. Of dat je website niet relevant genoeg is voor de zoekopdrachten die gebruikers uitvoeren. Door deze problemen op te lossen, kun je je Search Impression Share verhogen en zo meer verkeer en conversies genereren.

Hoe kun je je Search Impression Share verbeteren?

Er zijn verschillende strategieën die je kunt toepassen om je Search Impression Share te verbeteren. Hier zijn er een paar:

  1. Gebruik long-tail zoekwoorden: in plaats van te proberen te concurreren met grote bedrijven voor populaire zoektermen, kun je je richten op meer specifieke long-tail zoekwoorden. Deze termen hebben misschien minder zoekvolume, maar ze zijn ook minder competitief en gemakkelijker te targeten.
  2. Optimaliseer je advertenties: Zorg ervoor dat je advertenties relevante en aantrekkelijke kopie bevatten en dat ze zijn geoptimaliseerd voor de zoektermen die je target. Test verschillende versies van je advertenties om te zien welke het beste presteren.
  3. Verbeter je website: Zorg ervoor dat je website gebruiksvriendelijk is en dat het relevant is voor de zoekopdrachten die gebruikers uitvoeren. Optimaliseer je content om ervoor te zorgen dat het overeenkomt met de zoekintentie van gebruikers.
  4. Verhoog je biedingen: Als je betaalt voor advertenties, kan het verhogen van je biedingen ervoor zorgen dat je advertenties vaker worden weergegeven. Dit kan helpen om je Search Impression Share te verhogen. Je moet echter wel rekening houden met je budget en ervoor zorgen dat je biedingen nog steeds rendabel zijn.
  5. Verhoog je kwaliteitsscore: Kwaliteitsscore is een andere belangrijke metriek voor adverteerders op Google Ads. Het meet hoe relevant je advertenties en landingspagina’s zijn voor de zoektermen die je target. Een hogere kwaliteitsscore kan leiden tot een hogere Search Impression Share en een lagere kost per klik (CPC).

Hoe gebruik je Search Impression Share om je marketingstrategie te optimaliseren?

Search Impression Share is een nuttige metriek om je online marketingstrategie te optimaliseren. Hier zijn enkele manieren waarop je het kunt gebruiken:

  1. Identificeer kansen voor groei: Als je Search Impression Share lager is dan je zou willen, betekent dit dat er ruimte is voor groei. Door te analyseren waar en wanneer je advertenties of website niet worden weergegeven, kun je bepalen waar je je inspanningen op moet richten om je Search Impression Share te verbeteren.
  2. Vergelijk je prestaties met concurrenten: Door de Search Impression Share van je concurrenten te analyseren, kun je zien hoe goed je het doet ten opzichte van de markt. Als je bijvoorbeeld merkt dat je concurrenten een hogere Search Impression Share hebben, kan dit betekenen dat je advertenties of website niet sterk genoeg zijn.
  3. Meet de effectiviteit van je marketingstrategie: Door regelmatig je Search Impression Share te meten, kun je de effectiviteit van je marketingstrategieën bijhouden en evalueren. Als je Search Impression Share toeneemt, betekent dit dat je inspanningen vruchten afwerpen en dat je op de goede weg bent.

Veel gestelde vragen

Is Search Impression Share hetzelfde als Click-Through Rate (CTR)?

Is Search Impression Share alleen relevant voor betaalde advertenties?

Hoe vaak moet je je Search Impression Share meten?

Weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? 

wij laten jouw bedrijf groeien 5

Wij helpen je met de groei van jouw bedrijf

Door marketing automation in te zetten bereik je je doelgroep beter, heb je minder kosten en behaal je meer conversies dan ooit tevoren.

Wij helpen bedrijven sneller en groter te groeien

Google gecertificeerd

Alle marketeers bij Adbrains zijn Google certified.

Doelgroep gericht

We richten ons op doelgroepen met behulp van de data van Google.

Slimme Campagnes

Met machine learning & AI gestuurde campagnes de beste resultaten.

Vertrouwd door al meer dan 450 tevreden gebruikers

Van de lokale schilder tot aan e-commerce bedrijven. Je kunt vertrouwen op de marketing automation van Adbrains voor Google Ads.

0

+

Goolge ads campagnes
0

%

Toename in leads
0

%

Toename in sales
0

%

Besparing in kosten

Liever een Google expert spreken?

Wil je meer weten of heb je vragen over onze werkwijze of mogelijkheden?