logo adbrains

Wat kost een Online Marketing Bureau in Nederland?

Wat kost een Online Marketing Bureau
Official
Google Partner

Online marketing is een cruciaal aspect van elk bedrijf. Zoals bij elke dienst, kunnen de kosten voor het inhuren van een online marketing bureau aanzienlijk variëren. In deze blogpost kijken we naar de gemiddelde prijs van een online marketing bureau in Nederland, evenals enkele factoren die de kosten kunnen beïnvloeden.

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen welke diensten een online marketing bureau kan leveren. Deze kunnen onder andere zoekmachine optimalisatie (SEO), zoekmachine marketing (SEM), social media marketing, e-mail marketing en content marketing omvatten. Afhankelijk van de specifieke diensten die een bedrijf nodig heeft, kunnen de kosten voor het inhuren van een bureau variëren.

Gemiddelde kosten

Gemiddeld kunnen de kosten voor het inhuren van een online marketingbureau in Nederland variëren van €1.000 tot €5.000 per maand. Dit is slechts een schatting en de werkelijke kosten kunnen sterk variëren, afhankelijk van de specifieke diensten die een bedrijf nodig heeft. Bijvoorbeeld, een bedrijf dat hulp nodig heeft met SEO en SEM kan een andere prijs betalen dan een bedrijf dat hulp nodig heeft met social media marketing en content creatie.

Bij Adbrains werken we met automation oplossingen voor onze klanten en berekenen slechts €299,- per maand als fee. We zijn officieel Google Partner en je kan van onze Google Experts de allerbeste kwaliteit service verwachten.

Factoren die de kosten beïnvloeden

Een andere factor die de kosten van het inhuren van een online marketing bureau kan beïnvloeden is de grootte en ervaring van het bureau. Kleinere, minder ervaren bureaus kunnen minder in rekening brengen dan grotere, meer gevestigde bureaus. Het is echter vermeldenswaard dat de ervaring en capaciteiten van een bureau net zo belangrijk kunnen zijn als de grootte, en bedrijven moeten zorgvuldig de staat van dienst van het bureau in overweging nemen voordat ze een beslissing nemen.

Een andere belangrijke factor die de kosten van het inhuren van een online marketingbureau kan beïnvloeden is de branche waarin het bedrijf actief is. Sommige industrieën, zoals technologie en financiën, hebben meestal hogere marketingbudgetten dan andere, zoals de detailhandel of de horeca. Als zodanig kunnen bedrijven in deze industrieën zich hogere kosten voor online marketing diensten veroorloven.

Bepaal eerst je doelstellingen

Het ook de moeite waard om de specifieke doelen en doelstellingen van een bedrijf in overweging te nemen bij het bepalen van de kosten van het inhuren van een online marketing bureau. Bijvoorbeeld, een bedrijf dat hulp nodig heeft met het genereren van leads kan een andere aanpak vereisen dan een bedrijf dat hulp nodig heeft met naamsbekendheid. Als zodanig kunnen de kosten van het inhuren van een bureau variëren afhankelijk van de specifieke doelstellingen van het bedrijf.

Minimale kwaliteitseisen

Bij het inhuren van een online marketingbureau zijn er een aantal kwaliteitseisen waar bedrijven rekening mee moeten houden om er zeker van te zijn dat ze de best mogelijke service krijgen. Hier zijn vijf belangrijke kwaliteitseisen die een online marketingbureau moet hebben:

 1. Ervaring en deskundigheid:
  Het bureau moet een bewezen staat van dienst hebben in het leveren van succesvolle online marketing campagnes voor bedrijven in uw branche. Dit betekent dat ze een goed begrip hebben van de specifieke uitdagingen en kansen waarmee bedrijven in uw branche te maken hebben.
 2. Een datagestuurde aanpak:
  Het bureau moet gegevens en analyses gebruiken om hun online marketingstrategie en -tactieken te sturen. Ze moeten ook in staat zijn om duidelijke, bruikbare inzichten te verschaffen die uw bedrijf kunnen helpen geïnformeerde beslissingen te nemen over uw online marketing inspanningen.
 3. Duidelijke communicatie:
  Het bureau moet beschikken over een duidelijk en transparant communicatieproces, en in staat zijn de vooruitgang, uitdagingen en kansen doeltreffend te communiceren.
 4. Proactieve aanpak:
  Het bureau moet proactief zijn in het identificeren van kansen en risico’s en manieren voorstellen om deze aan te pakken. Het moet oplossingsgericht zijn en zich kunnen aanpassen aan veranderende marktomstandigheden.
 5. Oplossingen op maat:
  Het bureau moet aangepaste oplossingen bieden voor uw specifieke behoeften en doelen, in plaats van een one-size-fits-all aanpak. Ze moeten in staat zijn hun diensten aan te passen aan uw budget en marketingdoelstellingen.

Door deze kwaliteitseisen in overweging te nemen, kunnen bedrijven er zekerder van zijn dat ze een bureau kiezen dat hen de diensten zal leveren die ze nodig hebben om hun online marketing doelstellingen te bereiken. Het is ook belangrijk om te weten dat online marketing een dynamisch en altijd veranderend gebied is, dus het bureau moet zich kunnen aanpassen en op de hoogte zijn van de nieuwste trends en technologieën.

Kortom, de gemiddelde kosten voor het inhuren van een online marketing bureau in Nederland kunnen variëren van € 1.000 tot € 5.000 per maand, maar de werkelijke kosten kunnen sterk variëren afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de specifieke diensten die een bedrijf nodig heeft, de grootte en ervaring van het bureau, de industrie waarin het bedrijf actief is, en de specifieke doelstellingen van het bedrijf. Bedrijven moeten deze factoren zorgvuldig overwegen alvorens een beslissing te nemen en moeten ook de staat van dienst van het bureau in overweging nemen alvorens een beslissing te nemen.

Meest gestelde vragen

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het inhuren van een online marketing bureau in Nederland?

Wat zijn factoren die de kosten van het inhuren van een online marketing bureau in Nederland kunnen beïnvloeden?

Wat is het gemiddelde aantal werknemers bij een online marketing bureau in Nederland?

Wij helpen je met de groei van jouw bedrijf

Door marketing automation in te zetten bereik je je doelgroep beter, heb je minder kosten en behaal je meer conversies dan ooit tevoren.

Wij helpen bedrijven sneller en groter te groeien

Google gecertificeerd

Alle specialisten bij Adbrains zijn Google Certified en expert in hun vak

Doelgroep gericht

Automatische doelgroep targeting. Laat AI bepalen wie jouw meest ideale klant is

47_Machine Learning

Slimme Campagnes

Met Machine Learning & AI gestuurde campagnes zelfs 10 x betere resultaten

Vertrouwd door al 450+ tevreden gebruikers

Je kunt vertrouwen op de marketing automation van Adbrains voor Google Ads en werkt voor iedere bedrijf, groot of klein.

0 M

+

Ad spent in beheer
0
Gemiddelde ROAS
0

%

Gemiddelde toename in sales
0

%

Gemiddelde besparing in kosten

Of stuur een email

Liever een Google AI expert spreken?

Wil je meer weten of heb je vragen over onze werkwijze of mogelijkheden?