logo adbrains

De geheimen van het targeten met Google Ads

het geheim van targeten met Google ads

Official
Google Partner

Jij wilt natuurlijk dat jouw Google Ads campagne succesvol is en zo veel mogelijk leads genereert. Wij snappen dat helemaal en daarom willen wij jou helpen door te praten over de verschillende opties voor het targeten van jouw Google Ads campagne en hoe deze het best te benutten. Laten we beginnen!

Uitleg Google Ads en hoe het werkt

Ben jij op zoek naar een manier om jouw online zichtbaarheid te vergroten en meer klanten te bereiken? Dan is Google Ads iets voor jou! Maar wat is Google Ads precies en hoe werkt het? We geven je graag een uitleg.

Wat is Google Ads?

Google Ads is een online advertising platform waarmee je jouw producten of diensten kunt tonen aan mensen die op zoek zijn naar specifieke dingen online. Je kunt advertenties tonen op de zoekresultatenpagina van Google, op websites en in apps die binnen het Google Display Netwerk vallen. Dit zijn miljarden websites en apps waar mensen naar zoeken, shoppen, kijken en spelen.

Het mooie van Google Ads is dat je zelf bepaalt wie jouw advertenties ziet, op basis van locatie, zoekwoorden, interesses en andere criteria. Hierdoor kun je gericht jouw doelgroep bereiken en zorgen dat jouw advertenties op de juiste plekken getoond worden.

Hoe werkt Google Ads?

Het werkt op basis van zoekwoorden. Je stelt zelf de zoekwoorden in die je wil targeten en Google Ads zorgt er vervolgens voor dat jouw advertenties getoond worden wanneer mensen die zoekwoorden gebruiken in Google. Je betaalt alleen wanneer iemand op jouw advertentie klikt. Hierdoor ben je verzekerd van gericht verkeer en hoef je niet te betalen voor onnodige kliks.

Google Ads is een krachtige tool voor jouw online succes maar er zijn wel een paar hobbels die genomen moeten worden. Het inrichten van een Google Ads campagne is vaak tijdrovend en vereist specifieke kennis. Als je dit op een onjuiste manier doet kan je voor vervelende verassingen komen te staan zoals het verbranden van je advertentie budget. Jouw Google Ads uitbesteden aan professionals kan ervoor zorgen dat jij het maximale resultaat bereikt.

Belangrijkheid van gericht adverteren

Gericht adverteren is de sleutel tot succes! Het is namelijk veel effectiever dan willekeurig adverteren. Bij gericht adverteren richt je je op specifieke doelgroepen die meer geneigd zijn om in jouw producten of diensten geïnteresseerd te zijn. Hierdoor ben je verzekerd van meer gericht verkeer en hoef je niet te betalen voor onnodige kliks.

Het geheim van Demografische targeting

Leeftijd en geslacht

Wij beginnen met de basis: demografische targeting. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor bepaalde leeftijdsgroepen of geslachten om jouw advertentie naar uit te zenden.

Geografische locatie

Het is ook mogelijk om jouw advertentie te targeten op specifieke geografische locaties. Dit is bijvoorbeeld handig als jij alleen zaken wilt doen met mensen uit een bepaalde stad of regio.

Talen en interesses

Naast leeftijd en locatie, kun je ook specifiek targeting doen op basis van talen en interesses. Hiermee kun je ervoor zorgen dat jouw advertentie bij de juiste mensen terecht komt.

Hoe deze informatie te verzamelen en te gebruiken

In Google Ads kun je gemakkelijk deze informatie verzamelen en op de juiste manier inzetten. Wij geven jou tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Het geheim van Contextuele targeting

Wat is contextuele targeting

Bij contextuele targeting richt je jouw advertentie niet alleen op specifieke personen, maar ook op specifieke inhoud. Dit betekent dat jouw advertentie getoond wordt op websites met relevante inhoud.

Voordelen van contextuele targeting

De kans is groter dat jouw doelgroep de advertentie ook daadwerkelijk interessant vindt en erop klikt.

Hoe contextuele targeting in te stellen en te gebruiken

Wij laten jou zien hoe je jouw advertentie op een slimme manier kunt richten op contextuele inhoud.

Het geheim van Remarketing

Wat is remarketing

Remarketing betekent letterlijk “opnieuw targeten”. Dit betekent dat je mensen die jouw website al eerder hebben bezocht, opnieuw kunt bereiken met jouw advertentie.

Voordelen van remarketing

Je vergroot de kans dat ze jouw product of dienst nog een keer overwegen en overgaan tot aankoop.

Zoekwoorden targeting

Wat zijn zoekwoorden

Bij zoekwoorden targeting richt je jouw advertentie op specifieke zoekwoorden die mensen gebruiken in Google.

Voordelen van zoekwoorden targeting:

Hierdoor is de kans groter dat jouw doelgroep de advertentie ook daadwerkelijk relevant vindt en erop klikt.

Hoe zoekwoorden targeting in te stellen en te gebruiken

Wij laten jou zien hoe je slim gebruik kunt maken van zoekwoorden targeting en hoe je dit kunt instellen in Google Ads.

Plaatsing van advertenties

Wat is plaatsing van advertenties?

Bij plaatsing van advertenties kun je bepalen op welke websites en in welke apps jouw advertentie getoond wordt.

Voordelen van plaatsing van advertenties.

Hierdoor kun je gericht jouw doelgroep bereiken en jouw advertentie op de juiste plekken tonen.

Hoe plaatsing van advertenties in te stellen en te gebruiken.

Wij geven jou tips hoe je het beste gebruik kunt maken van plaatsing van advertenties en hoe je dit in Google Ads kunt instellen.

Wij hopen dat jij nu een beter beeld hebt gekregen van de verschillende opties voor het targeten van jouw Google Ads campagne en hoe deze het best te benutten. Mocht je nog vragen hebben of hulp nodig hebben bij het instellen van jouw campagne, dan staan wij natuurlijk altijd voor je klaar. Succes!

Weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? 

wij laten jouw bedrijf groeien 5

Wij helpen je met de groei van jouw bedrijf

Door marketing automation in te zetten bereik je je doelgroep beter, heb je minder kosten en behaal je meer conversies dan ooit tevoren.

Wij helpen bedrijven sneller en groter te groeien

Google gecertificeerd

Alle marketeers bij Adbrains zijn Google certified.

Doelgroep gericht

We richten ons op doelgroepen met behulp van de data van Google.

Slimme Campagnes

Met machine learning & AI gestuurde campagnes de beste resultaten.

Vertrouwd door al meer dan 450 tevreden gebruikers

Van de lokale schilder tot aan e-commerce bedrijven. Je kunt vertrouwen op de marketing automation van Adbrains voor Google Ads.

0

+

Goolge ads campagnes
0

%

Toename in leads
0

%

Toename in sales
0

%

Besparing in kosten

Liever een Google expert spreken?

Wil je meer weten of heb je vragen over onze werkwijze of mogelijkheden?